ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Κώστας Βαμβακάρης

Γιατί όχι και κάποιο μετάλλιο;

  11.04.2012 10:18       845

Με το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου επέστρεψε από το Έντμοντον η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Οι διεθνείς μας, με την 3η θέση που κατέκτησαν και τις πολύ καλές εμφανίσεις τους στο τουρνουά απέδειξαν ότι στο Λονδίνο δεν θα πάνε απλά για τη συμμετοχή.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τις δηλώσεις του Κώστα Βαμβακάρη. Ο βοηθός του Ντράγκαν Άντριτς φάνηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία της εθνικής στο τουρνουά, ενώ έδειξε αισιόδοξος για την πορεία της στους Ολυμπιακούς. Στο τέλος των όσων είπε δεν παρέλειψε να σχολιάσει την απουσία της Πολιτείας, η οποία για άλλη μία φορά δεν είναι στο πλευρό της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την απόδοση της εθνικής στο τουρνουά: «Γενικά η ομάδα πήγε πάρα πολύ καλά σε αυτό το τουρνουά. Το μόνο μέτριο παιχνίδι που κάναμε ήταν το πρώτο παιχνίδι με τη Ρουμανία. Από κει και πέρα η ομάδα βρήκε αγωνιστικό ρυθμό και έκανε τα παιχνίδια να φαίνονται ευκολότερα απ’ ότι ήταν στην πραγματικότητα. Γενικά η ομάδα έπαιξε πάρα πολύ καλα και ήρθαν σχετικά εύκολα τα αποτελέσματα».

Για τον αγώνα με τους Γερμανούς: «Το παιχνίδι με τη Γερμανία ήταν κλειδί. Θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη και τα καταφέραμε. Το σκορ βέβαια δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά των ομάδων στον αγώνα, η οποία ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Αλλά όλα καλα, εφόσον κερδίσαμε».

Για το στόχο της Ολυμπιάδας:«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τις πολύ καλές παρουσίες. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει παρόν και μέλλον. Δείξαμε πάρα πολύ καλά αγωνιστικά στοιχεία και στην επίθεση και στην άμυνα. Το κλίμα είναι εξαιρετικό. Ο προπονητής έχει βοηθήσει πολύ και υπάρχει ένα πολύ καλό κράμα μεταξύ νέων και παλιών παικτών. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια αλλά γιατί να μην κάνουμε κάποια έκπληξη και να πάρουμε κάποιο μετάλλιο».

Για την επιστροφή της εθνικής στο γκρουπ των ισχυρών: «Είμαστε  πλέον πολύ κοντά στις πολύ μεγάλες ομάδες. Το δείξαμε και με τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις μας. Για παράδειγμα κόντρα  στο Μαυροβούνιο που ήρθε πρώτο, το ένα παιχνίδι το χάσαμε στο γκολ και το άλλο στην παράταση».

Για την απουσία της Πολιτείας από το αεροδρόμιο:  «Αυτοί που πρέπει να ενδιαφερθούν, ενδιαφέρονται. Δεν μου έκανε έκπληξη. Αυτό είναι το ευχαριστώ στους αθλητές. Δεν μας πήραν ούτε ένα τηλέφωνο, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Όπως δεν ενδιαφέρονται για τους πολίτες έτσι είναι και για τις ομάδες. Είμαστε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους Ολυμπιακούς. Ελπίζω να προκριθούν κι άλλες, που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αλλά απ’ ότι βλέπω θα είμαστε η πλέον ολιγομελής αποστολή που έχει πάει στους Ολυμπιακούς. Εμείς παλεύουμε για το καλύτερο. Δεν έχουμε ούτε οικονομικά κίντρα ούτε τίποτα άλλο. Παλεύουμε για τον εγωισμό μας, για το άθλημα, τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας».

Στη φωτογραφία ο Κώστας Βαμβακάρης όρθιος δίπλα από τον Άντριτς

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος