ΤΕΧΝΙΚΗ / 27ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ηλίας Ξιάρχος: "Περήφανοι για τις τεράστιες αγωνιστικές διακρίσεις των παιδιών και για την οργανωτική επιτυχία των αγώνων"

  02.07.2019 02:59       1904

Δεν θα μπορούσε παρά να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την εκπληκτική εμφάνιση της Εθνικής ομάδας Τεχνικής Κολύμβησης στο 27ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα Ιωάννινα, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ταμίας της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της CMAS Ηλίας Ξιάρχος, αλλά και για την οργανωτική επιτυχία των αγώνων. Στις απολογιστικές δηλώσεις του μας τόνισε:

"Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση της Εθνικής ομάδας σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών. Τα 12 μετάλlλια (3 χρυσά, 4 ασημένια και 5 χάλκινα) που κατακτήσαμε στην πισίνα και τα 2 (ασημένια) στο Open Water, είναι μια τεράστια συγκομιδή, παραπάνω κι από τις προβλέψεις μας. Είμαστε περήφανοι για όλα αυτά τα παιδιά, για τις θυσίες και τους αγώνες που κάνουν και γενικότερα για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα.

Οργανωτικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, που ήταν στο πλευρό μας, καθώς και τους ανθρώπους του ΠΕΑΚΙ, οι οποίο βοήθσαν ώστε να έχουμε μια τέλεια διοργάνωση. Ήδη, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (CMAS) μας ρωτούν πότε θέλουμε να οργανώσουμε στην Ελλάδα το επόμενο Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι επιτυχίες αυτές ανεβάζουν την Ελλάδα ακόμα ψηλότερα στο διεθνές ranking. Βρισκόμαστε, ήδη, στην 3η θέση της Ευρώπης. Θέλουμε να πάμε ακόμα παραπάνω. Βέβαια, είναι δύσκολο διότι μπροστά μας βρίσκονται η Ρωσία και η Ουκρανία, αλλά εμείς πάντα συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για καλύτερα αποτελέσματα. Το ενθαρρυντικό είναι ότι η καινούργια φουρνιά των αθλητών, η οποία πλαισίωσε φέτος την ομάδα Ανδρών - Γυναικών, πήγε πάρα πολύ καλά, έφερε σπουδαία αποτελέσματα και πιστεύω ότι θα έχουμε συνέχεια σε αυτό το οποίο γίνεται. Όλα αυτά φυσικά δεν έρχονται από μόνα τους. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και στα σωματεία, υπάρχει τέλεια συνεργασία των προπονητών τους με τους ομοσπονδιακούς προπονητές.

Ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός, που παρίστατο εδώ στους αγώνες, είναι κατενθουσιασμένος με το άθλημα, όπως και ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Πρέπει να τονίσουμε ότι το άθλημα πήρε περισσότερη ζωή από τότε που εντάχθηκε στην ΚΟΕ, διότι είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα κάποια στιγμή με το σταμάτημα της χρηματοδότησής του και κινδύνεψε να διαλυθεί. Οι προσπαθειες που γίνονται και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι να ενταχθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων, αλλά αυτό, όπως ξέρετε, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Είναι θέμα της ΔΟΕ, η οποία είναι φειδωλή στο να εντάσσει νέα αθλήματα και πάντοτε υπάρχουν κι άλλα κριτήρια και όχι μόνο τα αγωνιστικά, για το ποια θα εντάξει στο πρόγραμμα. Εμείς παρόλα αυτά συνεχίζουμε τις προσπάθειες και ελπίζουμε στο μέλλον να το εντάξουμε.

Επόμενο μεγάλο ραντεβού για Άδρες - Γυναίκες είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του χρόνου το καλοκαίρι στο Τομσκ της Ρωσίας, αλλά στο μεταξύ υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό ραντεβού: Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες, που θα γίνουν στην Πάτρα τέλος Αυγούστου φέτος. Εκε.ί πιστεύω, θα σαρώσουμε τα μετάλλια. Όσα μετάλλια πάρουν όλοι οι υπόλοιποι μαζί θα πάρει μόνη της η Τεχνική Κολύμβηση".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής