ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ

«Γίνεται σπουδαία ομαδική δουλειά»

  17.02.2021 11:40       739

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη ήταν και παραμένει η μεγάλη πρωταγωνίστρια στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στην Ελλάδα. Έχοντας λάβει μέρος στις δύο τελευταίες Ολυμπιάδες, του Λονδίνου και του Ρίο, η ελληνίδα πρωταθλήτρια οραματίζεται την παρουσία της σε μία τρίτη Ολυμπιάδα.

Οι πιθανότητες συμμετοχής της είναι εξαιρετικά μεγάλες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Ευαγγελία θα κάνει πραγματικότητα το όνειρό της. Όλα θα εξαρτηθούν από την παρουσία της ίδιας και των υπολοίπων μελών της Εθνικής ομάδας στο προολυμπιακό τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί αρχές Μαΐου στο Τόκιο. Εκεί η Ευαγγελία Πλατανιώτη με την Εβελίνα Παπάζογλου θα κληθούν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στο πρόγραμμα του ντουέτο των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ οι δύο αθλήτριες, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής ομάδας, θα διεκδικήσουν την παρθενική παρουσία της Ελλάδας στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη στο αγώνισμα του ομαδικού προγράμματος.

Οι πιθανότητες πρόκρισης της Ευαγγελίας και της Εβελίνας στο ντουέτο είναι εξαιρετικά μεγάλες (προκρίνονται από το προολυμπιακό δέκα δίδυμα) και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τα δυο κορίτσια θα λάβουν μέρος στην Ολυμπιάδα. Αντίθετα θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια στο ομαδικό για να μπορέσει η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί στους αγώνες (θα πρέπει να καταλάβει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις του προολυμπιακού).

Η Ευαγγελία αναφερόμενη στην προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια στους κύκλους της Εθνικής ομάδας τονίζει:

«Η παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι ένας στόχος ζώης για μένα. Στο ντουέτο, μαζί με την Εβελίνα Παπάζογλου, τα πράγματα είναι πιο εύκολα γι’ αυτό και η προσπάθεια όλων εκείνων που ασχολούνται με το άθλημα στην χώρα μας επικεντρώνεται στην πρόκριση του ομαδικού στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά και δεν βάζω στο μυαλό μου την πιθανότητα ματαίωσης των Ολυμπιακών αγώνων λόγω της πανδημίας. Η προσπάθεια που καταβάλω εγώ και οι συναθλήτριές μου είναι πολύ μεγάλη. Γίνεται μια εξαιρετικά ομαδική δουλειά με πρωταγωνιστές τις αθλήτριες, τις προπονήτριες και την Ομοσπονδία. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και δουλεύουμε ολημερίς και ολονυχτίς. Ελπίζω να πετύχουμε τον στόχο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ