ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / MASTERS / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

«Γινόμαστε μια παρέα που θέτει νέους στόχους...» (pics)

  16.06.2024 19:01       734

Ο Σωκράτης Παπαγεωργίου είναι καθηγητής νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και το τελευταίο τριήμερο αγωνίσθηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης βετεράνων (masters) που ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή (16/6) στο ανοικτό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Η- ιατρική προσέγγισή του, είναι ξεχωριστή και σημαντική: «Η διοργάνωση δεν δίνει μόνο χαρά σε εμάς που συμμετέχουμε- λέει, αλλά δίνει και ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους τους συνανθρώπους μας για τη μεγάλη σημασία της δια βίου σωματικής άσκησης. Για τη πρόσληψη μάλιστα σημαντικών νοσημάτων, όπως το Αλτσχάϊμερ και οι άνοιες γενικότερα αλλά και των ψυχικών διαταραχών».

Ο Κωνσταντίνος Βολιώτης μας λέει: «Για πολλά χρόνια κολυμπούσα αλλά από το 2014 και μετά το έκανα πιο συστηματικά. Και πλέον τα τελευταία χρόνια με τη προσπάθεια που γίνεται από τη ΚΟΕ πολύ πιο συστηματικά. Αυτό για μένα σημαίνει ένα στόχο, ένα σκοπό, ακόμα και για άτομα που δεν ήταν κολυμβητές στα μικρά τους χρόνια αλλά αποφάσισαν να ασχοληθούν. Άφησαν έτσι τσιγάρα, ποτά, καθιστική ζωή, γυμνάζονται κι η ευεξία είναι ό,τι καλύτερο για τους ίδιους και τους γύρω τους. Πιστεύω πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα γίνει ακόμα καλύτερη. Βλέπω μάλιστα ότι όλο και μεγαλύτεροι σε ηλικία συμμετέχουν και αυτό είναι πολύ θετικό και η όλη προσπάθεια θα έχει μέλλον».

Ο Γιώργος Μπλάνας: «Συμμετέχω και ως αθλητής και προπονητής. Και προσπαθώ να πείσω συναθλητές μου να συμμετέχουν. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Με πολλές συμμετοχές και αθλητές που κολυμπούσαν από μικρή ηλικία να έχουν περάσει πλέον στους masters. Ωραίο και οικογενειακό το κλίμα, όλοι είναι ευχαριστημένοι, όλα καλά».

Η Ευαγγελία Σκλάβου: «Μαζευόμαστε και γινόμαστε πολλοί άνθρωποι μια παρέα, θέτουμε νέους στόχους, είναι ένας πολύ ωραίος θεσμός και μακάρι να κρατήσει και να βελτιωθεί».

Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, πριν αναχωρήσει με την αποστολή για την Χαλκίδα όπου θα προετοιμασθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ποιος ξέρει, την επόμενη φορά μπορεί και να κολυμπήσει…

Στα αξιοσημείωτα: η συμμετοχή πατέρα (του 76χρονου Γιώργου Μακρινού) και γιού (Βαγγέλη 46 ετών) αλλά και του Ηρακλή Μοσκώφ, που είναι γενικός γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Απονομές έκαναν, η Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Ελευθερία Σαραντίδου, ο Γενικός Γραμματέας, Στέφανος Αυγουλέας, ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της ΚΟΕ, Γιώργος Αρνιακός (που βεβαίως συμμετείχε και ως αθλητής), ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στα 200μ πεταλούδα, Στέφανος Δημητριάδης (κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος πλέον), και ο εκπρόσωπος της χορηγού εταιρίας της ΚΟΕ, Arena Greece, Παναγιώτης Ρέτζιος.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος