ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΝΔΡΩΝ

Γιώργος Αφρουδάκης

  07.04.2012 09:38       1195

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών, ο πολύπειρος Γιώργος Αφρουδάκης (φωτο), άφησε να εννοηθεί ότι η πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου μετά την νίκη επί του Καναδά είναι η αρχή και όχι το τέλος του δρόμου για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέσα στο 2012.

Ο αδαμάντινος χαρακτήρας και σπουδαίος αθλητής υποστήριξε μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ότι στο Λονδίνο η Εθνική μας δεν θα πάει για βόλτα και ότι στόχος της είναι η καταξίωση στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη.

"Παίξαμε καλά σε όλο το προολυμπιακό τουρνουά. Δεν μετράει μόνο η πρόκριση αλλά και οι εμφανίσεις. Περάσαμε ένα μήνυμα ότι επανερχόμαστε στο κλαμπ των μεγάλων του κόσμου" υποστήριξε και αναφερόμενος στο Λονδίνο προσέθεσε:

"Έχουμε ακόμη τέσσερις μήνες μέχρι το Λονδίνο. Δεν θα πάμε για βόλτα στην Αγγλία, πιστέψτε με. Δεν μπορώ να εγγυηθώ θέσεις και μετάλλια. Είναι αλήθεια ότι η απουσία μας τα τελευταία χρόνια από την ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης μας έχει φέρει πίσω. Μας έχει στοιχίσει. Θα πάμε στους Αγώνες για ότι καλύτερο. Όσο πιο ψηλά μπορούμε. Έχουμε ένα πλεονέκτημα. Δεν θα έχουμε άγχος, κάτι που είναι πρωτόγνωρο για αυτή την ομάδα. Θυμάμαι ότι ακόμη και το 2000 στην Αυστραλία νιώθαμε πίεση και είχαμε θέσει ψηλά τον πήχη. Τώρα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο".

Σαν αρχηγός ο Γιώργος Αφρουδάκης κάτι είπε στους συμπαίκτες του λίγο πριν και λίγο μετά τον αγώνα. Τι τους είπε πριν;

"Τους είπα ότι η εμπειρία αυτή είναι πρωτόγνωρη γι’ αυτούς, αλλά και για μένα. Ποτέ δεν είχαμε βρεθεί σε ανάλογη θέση. Να παίζουμε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο απέναντι στον Καναδά. Τους επανέλαβα όμως ότι αγωνιζόμαστε απέναντι σε μια υποδεέστερη ομάδα και ότι χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Ότι δεν πρέπει να περιμένουμε μια εύκολη νίκη. Σιγά-σιγά θα χτίζαμε τη διαφορά με προτεραιότητα μας την καλή άμυνα. Έτσι και έγινε".

Μετά; Τι ειπώθηκε μετά την νίκη;

"Τους ευχαρίστησα. Τους έδωσα συγχαρητήρια. Τους εξομολογήθηκα ότι φοβόμουν και εγώ την έκβαση αυτού του αγώνα και πως η ομάδα θα αντιδρούσε σε κάποια αρνητική συγκυρία χωρίς εμπειρία από ανάλογους αγώνες. Τέλος τους τόνισα ότι χωρίς άγχος πλέον, υπάρχει χρόνος για σοβαρή δουλειά μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου να είμαστε ανταγωνιστικοί στο Λονδίνο" κατέληξε ο Γιώργος Αφρουδάκης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος.