ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 20ό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ

Γιώργος Αφρουδάκης: «Κανένα δάκρυ γι αυτήν την ομαδάρα»

  29.07.2023 15:58       4182

Ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και αρχηγός της αποστολής της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών στη Φουκουόκα, ο Γιώργος Αφρουδάκης, παρά τη στενοχώρια από τον χαμένο τελικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τόνισε τη σημασία του ιστορικού ασημένιου μεταλλίου και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, για το οποίο, όπως τόνισε δεν χρειάζεται κανένα δάκρυ.

Ο Γιώργος Αφρουδάκης, που με ένα μαγικό γκολ το 2005 στο Μόντρεαλ απέναντι στην Κροατία, είχε χαρίσει στην Εθνική ομάδα το πρώτο της μετάλλιο σε παγκόσμια πρωταθλήματα (το ένα χάλκινο από τα τρία που έχει κατακτήσει, εκτός από το σημερινό ασημένιο), δήλωσε:

«Κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει σε αυτά τα παιχνίδια. Είχαμε πει ότι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Οι ομάδες ήταν ισοδύναμες. Νομίζω ότι σε ένα σουτ, ένα τετ α τετ, ένα δοκάρι, ήμασταν άτυχοι. Το χάσαμε μέσα από τα χέρια μας.

Δεν χρειάζεται κανένα δάκρυ γι αυτήν την ομαδάρα. Όχι δάκρυα. Χαμόγελο και αισιοδοξία. Ήταν συγκλονιστική προσπάθεια των 13 παικτών μέσα στο νερό, των δύο έξω από αυτό και του Βλαχόπουλου που έμεινε στην Αθήνα. Συγκλονιστική η προσπάθειά τους, όπως και των δύο προπονητών, του Βλάχου και του Σχίζα. Το μέλλον μας ανήκει.

Έχουμε δείξει μεγαλύτερη σταθερότητα από κάθε άλλη ομάδα. Μπορεί σήμερα να μην ήθελε να μας το δώσει το σουτ. Ίσως μας επιφυλλάσσει καλύτερα πράγματα για τις επόμενες διοργανώσεις. Τα ραντεβού είναι πολλά. Σε 5-6 μήνες έχουμε Ευρωπαϊκό. Σε 7 μήνες Παγκόσμιο και σε έναν χρόνο Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάμε να πάρουμε αυτό που δεν πήραμε σήμερα.

Ας κοιτάξουμε την αισιόδοξη πλευρά. Πρώτη φορά πάμε σε τελικό Παγκοσμίου. Να δούμε τι μας λείπει. Αξίζει αυτή η ομάδα να πάρει κάποια στιγμή το χρυσό μετάλλιο», κατέληξε ο θρύλος του ελληνικού πόλο.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής