ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 20ό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ

Γιώργος Αρκάδιος Ασπουγαλής: «Στόχος μου ήταν να μπω στους 16 καλύτερους του κόσμου»

  25.07.2023 22:21       3985

Το 2022 στη Βουδαπέστη, στη παρθενική του συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Γιώργος-Αρκάδιος (όνομα που κληρονόμησε από τον παππού του) Ασπουγαλής, κατέλαβε την 19η θέση στα 50μ πρόσθιο.

Στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, έκανε το βήμα παραπάνω και άφησε εκ νέου πολλές υποσχέσεις: προκρίθηκε στα ημιτελικά που εξαιρετική ατομική επίδοση 27.23, και εν τέλει πήρε την 15η θέση στον κόσμο.

Από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, ο αθλητής του Μίλτου Χαλκιά, «καταθέτει» τις εντυπώσεις του στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση μου- αναφέρει, δεν με ενοχλεί καθόλου το ότι πήγα πιο αργά στη δεύτερη κούρσα μου στον ημιτελικό καθώς ο στόχος μου για αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν να μπω στους 16 καλύτερους του κόσμου, κάτι το οποίο κατάφερα. Όσο αφορά το πανελλήνιο ρεκόρ έχω βάλει στόχο να το ‘’σπάσω’’. Έχουμε και άλλες μέρες εδώ στην Φουκουόκα με άλλες δυο σκυτάλες στις οποίες θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Επόμενος στόχος η Ιρλανδία και το Πανευρωπαϊκό Κ23».

Αναφορικά με αυτή τη διοργάνωση, δεν λέει πολλά καθώς «Δεν θέλω να δίνω μεγάλες υποσχέσεις, το μόνο που θα πω είναι ότι θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου με ότι αυτό συνεπάγεται».

Γενικότερα για το μεγάλο ραντεβού στη Φουκουόκα, ο Ασπουγαλής λέει: «Είναι τρομερή διοργάνωση και αυτό βοηθάει στο να γίνουν καλοί χρόνοι. Το κλίμα, ειδικά στους ημιτελικούς και στον τελικό είναι τρομερό κάτι το οποίο σίγουρα θα μείνει σαν τρομερή εμπειρία χαραγμένη στο μυαλό μου».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος