ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ/ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ/ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Γιώργος Δαμασιώτης: «Πιστεύω στην άνθηση της ελληνικής κολύμβησης»

  23.07.2024 18:23       134

Η συνήθεια που έγινε λατρεία… Ο Α.Ο Ωκεανός κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και πέμπτη συνολικά στην ιστορία του το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κολύμβησης παίδων-κορασίδων, παμπαίδων-παγκορασίδων Α-Β, που ολοκληρώθηκε χθες στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, στον σχετικό πίνακα με τους συνολικούς τίτλους από το 1982 μέχρι σήμερα βρίσκεται στην τέταρτη θέση πίσω από τον Πανελλήνιο (8), τον Άλμπατρος Θεσαλονίκης (7) και τον ΑΝΟ Αργυρούπολης (6). Και όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ο προπονητής του συλλόγου, Γιώργος Δαμασιώτης, ο στόχος είναι να κυριαρχήσει ο Α.Ο. Ωκεανός για πολλά χρόνια ακόμη στο χώρο, οπότε δεν αποκλείεται να περάσει και στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας.

Ο Γιώργος Δαμασιώτης μιλάει με καμάρι για τους νεαρούς κολυμβητές του συλλόγου επισημαίνοντας πως…«Πέρα από το γεγονός ότι έχουμε κατακτήσει πρωταθλήματα, τα τελευταία δέκα χρόνια η ομάδα βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις  της βαθμολογίας, κάτι που αποτελεί επιτυχία. Δείχνει πως έχουμε βάθος και, κατά μια έννοια, μπορείτε να πείτε πως είμαστε… κατεστημένο στο χώρο. Κατακτήσαμε και αυτό το πρωτάθλημα γιατί είχαμε πολλούς αθλητές που διακρίθηκαν. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον. Είναι σημαντικό πως το 90% με 95% των παιδιών προέρχονται από τις Ακαδημίες μας»

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προοδεύουν οι αθλητές μας και για αυτό το λόγο δουλεύουμε σαν ομάδα, σαν μια… γροθιά. Έχουμε κοινή φιλοσοφία στον σύλλογο. Όλοι αγαπούν αυτό που κάνουν. Νιώθουμε σαν δάσκαλοι και προσπαθούμε να καθοδηγήσουμε στο σωστό μονοπάτι τα παιδιά. Η προσπάθεια ξεκινάει από το γραφείο και συνεχίζεται εντός αγωνιστικού χώρου με προπονητές που έχουν μεράκι για δουλειά. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας. Όλα αυτά, είναι συνδυασμός για να φθάσουμε στην επιτυχία και πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι να κυριαρχήσουμε στο χώρο και τα επόμενα χρόνια».

Ο Γιώργος Δαμασιώτης θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στο Παρίσι, ως ένας από τους εννέα προπονητές που θα σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων κολυμβητών, που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Η ΚΟΕ φρόντισε να μου εξασφαλίσει διαπίστευση ώστε να είμαι κοντά στους αθλητές μας. Ο ρόλος μου είναι να είμαι δίπλα σε αυτά τα παιδιά αλλά και στην Γεωργία Δαμασιώτη της οποία είμαι προπονητής».

Μιλώντας για στόχους είπε: «Όταν κάνουμε λόγο για μετάλλια πριν τους αγώνες ίσως είναι κάπως αγχωτικό. Κάθε αθλητής θα παλέψει για την διάκριση. Μιλάμε για ξεχωριστές προσωπικότητες. Όλοι θέλουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε ένα τόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός και να πετύχουν κάτι σημαντικό. Βασικά, έχει εκπληρωθεί το όνειρό τους να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι από εκεί και πέρα θα παλέψουν για την διάκριση, που είναι το μετάλλιο ή συμμετοχή στον τελικό του αγωνίσματός τους. Έχω ζήσει από κοντά αυτά τα παιδιά. Είμαι σίγουρος πως αποτελούν την δυνατότερη αποστολή που θα μπορούσαμε να έχουμε. Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουν».

Όσον αφορά την κόρη του, την Γεωργία Δαμασιώτη: «Είναι τιμή ως προπονητής της, ως πατέρας αλλά και για τον Ωκεανό να έχει αθλήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μόλις 21 ετών και κατάφερε την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσει μια θέση για το Παρίσι. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της. Αν μάλιστα καταφέρει να έχει την ίδια απόδοση όπως στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νομίζω πως θα ξεχωρίσει»

Και για επίλογο: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία και τους Έλληνες συναδέλφους μου γιατί δουλεύουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά ώστε να πετύχουμε κάτι διαφορετικό. Νομίζω πως αυτή η αποστολή που θα βρεθεί στο Παρίσι θα μας κάνει υπερήφανους και θα φέρει περισσότερα παιδιά πιο κοντά στο άθλημα. Πιστεύω στην άνθηση της ελληνικής κολύμβησης» τόνισε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ