ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ, ΙΤΕΑ

Γιώργος Κατσαρός: "Γίνεται πάλι θεσμός" - Οι δηλώσεις των επισήμων

  06.08.2017 16:29       1101

Απόλυτα ικανοποιημένος και περήφανος για την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία του διεθνούς τουρνουά "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" στην Ιτέα δήλωσε αμέσως μετά το τέλος των αγώνων ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός, που τόνισε την αγαστή και άψογη συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους τοπικούς φορείς. Και υποχέθηκε, τόσο αυτός όσο και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας πως το τουρνουά θα γίνει και πάλι θεσμός.

Ο Γιώργος Κατσαρός μας είπε: "Με τη λήξη του σπουδαίου αυτού τουρνουά στην πόλη της Ιτέας, αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι δικαιωνόμαστε που επαναφέραμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Ήταν μια γιορτή για το ιδιαιτέρως δημοφιλές άθλημά μας, σε έναν τόπο που αγαπάει τον Ναυταθλητισμό και υποσχόμαστε πως θα γίνει και πάλι θεσμός. Η άψογη συνεργασία της ΚΟΕ με τους τοπικούς φορείς, τον Δήμο Δελφών και τη συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνεπικουρούμμενοι και από ΝΟ Ιτέας, είχε ως αποτέλεσμα μια σπουδαία διοργάνωση. Ήταν ένα ραντεβού από ομάδες της ευρωπαϊκής ελίτ μαζί με την Αυστραλία. Αποτέλεσε ένα σπουδαίο τεστ για τις ευρωπαϊκές ομάδες εν όψει της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δώσαμε την ευκαιρία, εξάλλου, στα νιάτα της ελληνικής υδατοσφαίρισης, που πλαισιώνουν τις μικρές ηλικιακά ομάδες να δείξουν την αξία τους, αλλά και να αποδείξουμε ότι η Ομοσπονδία καλλιεργεί αυτό το άθλημα για να έχει επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτά τα νέα κορίτσια αποδεικνύουν ότι έχει μέλλον το γυναικείο πόλο, θα διατηρήσουν την παράδοση, διότι πολύ σύντομα η Εθνική Γυναικών θα πλαισιωθεί από αυτά τα παιδιά και θα δρέψει δάφνες.".

Ο Δημήτρης Γιακουμάτος, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, που βρέθηκε στην Ιτέα, μας είπε: "Είναι σημαντικό ότι επανασυνδέθηκαν οι σχέσεις με τον Δήμο Δελφών. Αυτό χαροποιεί την Ομοσπονδία και τους ίδιους και έφερε την πετυχημένη διοργάνωση. Άνθρωποι σαν αυτούς της τοπικής Δημοτικής Αρχής προάγουν το αθλητικό ιδεώδες και ιδιαίτερα τον Ναυταθλητισμό, τον οποίο έχει ανάγκη η περιοχή. Ευχαριστούμε και τη Δημοτική αρχή και τον ΝΟ Ιτέας, ιδιαίτερα την αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο ΝΟΙ".

Ο Δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος τόνισε: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Κολυμβητική Ομοσπονδία και μαζί στηρίζουμε μια τέτοια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας. Καλή επιτυχία στα κορίτσια μας στις υποχρεώσεις τους".

Η Πρόεδρος του ΝΟ Ιτέας Σοφία Αναγνωστάκου δήλωσε: "Το ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ είναι μία διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας την οποία έχουμε την τιμή να φιλοξενεί ο Δήμος Δελφών στην πόλη της Ιτέας, στο Δημοτικό μας κολυμβητήριο. Ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας είναι πάντα διαθέσιμος για κάθε είδους συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και οποιαδήποτε διοργάνωση, η οποία βοηθά στην ανάπτυξη των αθλημάτων του υγρού στίβου στην περιοχή μας.

Η Αντιδήμαρχος Λιάνα Πιλάλα είπε: "Η απόλυτη επιτυχία της διοργάνωσης του "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ" ήταν αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας μας με την Ομοσπονδία. Ελπίζω ότι έμειναν όλοι ευχαριστημένοι. Πιστοί στην παράδοσή μας στον Ναυταθλητισμό θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να καθιερωθεί και πάλι ως ένας θεσμός που θα συμβάλει στην ανάδειξη του αθλήματος αλλά και στην προβολή της περιοχής μας διεθνώς."

Η Πέγκυ Αραβαντινού, περιφερειακή σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας: "Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με την ΚΟΕ και τον ΝΟ Ιτέας για να έρχονται σε πέρας τέτοιες διοργανώσεις. Αποτελεί για μας πρότυπο και υποχρέωση στήριξης. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιου βεληνεκούς διοργανώσεις και αποτελούν για μας σημείο αναφοράς και προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Θέλω να τονίσω ότι και η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει την ιδιαίτερη στήριξη και του Περιφερειάρχη μας Κώστα Μπακογιάννη που είναι πάντα κοντά σας".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής