ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ

Γιώργος Κατσαρός: «Παραλάβαμε μια απλή "κατοικία" και την κάναμε "ουρανοξύστη"»

  28.03.2021 18:26       2399

Κάθε ωραίο ταξίδι, γεμάτο εμπειρίες και επιτυχίες, όσο γλυκό κι αν είναι, έχει ένα τέλος. Έφτασε, λοιπόν, το πλήρωμα του χρόνου για τον κορυφαίο και ιστορικό παράγοντα του υγρού στίβου Γιώργο Κατσαρό να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και προσφορά, αλλά συμπαραστεκόμενος πάντα στην προσπάθεια για την ανοδική πορεία των αθλημάτων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Ο απερχόμενος Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, έκανε τον απολογισμό του στην Ομοσπονδία και ευχήθηκε «Καλή Επιτυχία» στη νέα διοίκηση που θα εκλεγεί αύριο Δευτέρα (29/3), κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση της Κυριακής, ενώ μίλησε, επίσης συγκινημένος, στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά τα όσα μας είπε ο Γιώργος Κατσαρός:

«Μπήκα πριν από πολλά χρόνια (το 1984) στα κοινά των κολυμβητικών αθλημάτων, όταν οι τότε ισχυροί άνδρες του Ολυμπιακού Μιλτιάδης Μαρινάκης και Ντάνος Ανδριανός με επέλεξαν ως εκπρόσωπο του συλλόγου μου για υποψήφιο στο ΔΣ της ΚΟΕ (και τους ευχαριστώ ακόμα και σήμερα). Είχα την ευτυχία να εκλεγώ πανηγυρικά και από τότε να επανεκλέγομαι συνέχεια και να υπηρετώ αμερόληπτος και ανιδιοτελώς τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας, των αθλημάτων της και όλων των σωματείων της.

Ειδικά το κολύμπι, το βρήκα φτωχό συγγενή στο καλεντάρι των διεθνών Ομοσπονδιών (LEN και FINA). Σιγά σιγά και με αδιάκοπες προσπάθειες, όμως, ενταχθήκαμε κι εμείς ω Ελλάδα στις μεγάλες διοργανώσεις. Και στην πορεία αναδείχθηκε το μεγαλείο του αθλήματος. Σταθμός, θεωρώ, όσον αφορά στις δικές μου ενέργειες ήταν η επιτυχία να ενταχθούν στη δύναμή μας τα ξεχασμένα Ελληνόπουλα της διασποράς, σπουδαίοι κολυμβητές όπως οι Στίβενσον, Πέππας, Γενοβέλη, Παπαμάντζαρη. Που πάλεψαν ως πραγματικοί Έλληνες, διέπρεψαν και ανέδειξαν το μεγαλείο για μια ξεχασμένη μέχρι τότε γι’ αυτούς πατρίδα.

Έδωσα και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου για να διαδοθούν και να προβληθούν τα αθλήματά μας σε όλη την ελλαδική επικράτεια και ειδικά στην περιφέρεια, με άψογες συνεργασίες με τις τοπικές αρχές της αυτοδιοικησης και εξαίρετους ανθρώπους όπως ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος και ο Αντπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός.

Γενικότερα, όμως, μέσα σε αυτά τα χρόνια με αυταπάρνηση και πολύ αγώνα, ήμασταν πάντα κοντά στους αθλητές και τα σωματεία και πετύχαμε τεράστιες διακρίσεις. Αναλάβαμε μια απλή «κατοικία» και την κάναμε «ουρανοξύστη»!

Ιδιαίτερα συγκινημένος, μετά από αυτήν τη μακρά και πετυχημένη (θέλω να πιστεύω) πορεία, με προσφορά, λέω αντίο σε μια Ομοσπονδία στην οποία ήρθα ο μικρότερος και φεύγω ο μεγαλύτερος. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την άψογη συνεργασία μας τα σωματεία, όλους τους συνεργάτες και το προσωπικό της Ομοσπονδίας, τους δημοσιογράφους, αλλά και όλους τους ανθρώπους που συμπορευτήκαμε στη διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια, με επικεφαλής τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο.

Εύχομαι «Καλή Επιτυχία» στη νέα διοίκηση. Και φυσικά, αν χρειαστούν τη συμπαράστασή μου και τη στηριξή μου, θα την έχουν οποιαδήποτε στιγμή».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής