ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Γιώργος Μορφέσης: «Αφομοιώνουμε τα πράγματα που δουλεύουμε ως ομάδα, εκπληκτική η φιλοξενία στο Κουνσάν»

  06.06.2017 16:43       1149

Μετά από ένα κοπιαστικό (24ώρο) ταξίδι η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών επέστρεψε από το Κουνσάν της Κίνας, όπου πραγματοποίησε μια πολύ δυνατή προετοιμασία, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη (15-29 Ιουλίου).

 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, είχε την ευκαιρία να δει τις αθλήτριές του να αγωνίζονται απέναντι σε αντιπάλους του υψηλότερου επιπέδου, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο διεθνές τουρνουά της ομώνυμης πόλης, πίσω από τις ΗΠΑ.

 

Μιλώντας για την προετοιμασία στην Κίνα ο Γιώργος Μορφέσης, τόνισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την διάθεση και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτριές μου στην προετοιμασία. Τα βασικά κομμάτια στα οποία δουλέψαμε, δείξαμε να τα βελτιώνουμε και να τα αφομοιώνουμε ως ομάδα. Το σημαντικό για εμάς είναι να κρατάμε χαμηλά το σκορ στα παιχνίδια, ώστε να έχουμε καλύτερη τύχη στους αγώνες. Η άμυνα είναι αυτή που στους μεγάλους αγώνες φέρνει τις νίκες. Το ότι δεχθήκαμε μάξιμουμ 8 γκολ είναι κάτι πολύ θετικό. Η επίθεση είναι και θέμα ταλέντου - που έχουμε ως ομάδα - και ημέρας. Η άμυνα είναι καθαρά θέμα ομαδικής δουλειάς, διάθεσης και ενέργειας».

 

Για τις νίκες απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους και τον τελικό απέναντι στις ΗΠΑ σημείωσε: «Σίγουρα οι νίκες είναι τονωτικές για την ψυχολογία του κάθε αθλητή. Το μεγαλύτερο κέρδος όμως είναι πως αγωνιστήκαμε με την ένταση που ήθελα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ίδια ένταση ή και να έχουμε ακόμη παραπάνω. Στο τελευταίο παιχνίδι με τις ΗΠΑ, μείναμε από ενέργεια. Εκτός των άλλων οι ΗΠΑ είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης και η παγκόσμια πρωταθλήτρια και συνολικά μια ομάδα που αρνείται να χάσει. Εμείς δε διαχειριστήκαμε καλά την κούραση και τις αποβολές που δεχθήκαμε (σ. Είχαν από τρεις αποβολές η Χριστίνα Τσουκαλά και η Ελευθερία Πλευρίτου) και κάναμε λάθος επιλογές».

 

Για τις αντίπαλες ομάδες είπε: «Όλες οι ομάδες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν κάνει αλλαγές στο ρόστερ τους. Έκαναν πολλές δοκιμές, όπως κι εμείς, οπότε δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Το τουρνουά ήταν προπονητικό και έτσι το αντιμετωπίσαμε όλες οι ομάδες. Σίγουρα μαζέψαμε κάποιες πληροφορίες, όπως άλλωστε έκαναν και οι αντίπαλοί για εμάς. Η ομάδα που μου έκανε μεγάλη εντύπωση και δυσκόλεψε τους πάντες για τουλάχιστον δύο οκτάλεπτα ήταν η Ιαπωνία. Η χώρα αυτή μπαίνει στο χάρτι του παγκοσμίου πόλο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στη χώρα της θα αποτελέσει υψηλό εμπόδιο για όποιον την υποτιμήσει. Κατά τα άλλα, οι υπόλοιπες ομάδες έχουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους και το τι θα συμβεί στα κρίσιμα παιχνίδια θα είναι θέμα διάθεσης, ημέρας και λίγο τύχης».

 

Για τις εγκαταστάσεις στο Κουνσάν της Κίνας και τη συνέχεια της προετοιμασίας επεσήμανε: «Είναι εκπληκτικές οι εγκαταστάσεις. Κάναμε καθημερινά προπονήσεις σε γυμναστήριο και κολυμβητήριο και γνωρίσαμε μια καταπληκτική φιλοξενία από τους ανθρώπους της Κινέζικης Ομοσπονδίας. Δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα, αφού για τα πάντα είχαν φροντίσει από πριν. Τα θεωρούσαν αυτονόητα, όπως θα έπρεπε να είναι. Πλέον γυρίζουμε στην Ελλάδα για το επόμενο 10ήμερο. Είναι λυπηρό το ότι εδώ πέρα ακόμη και πράγματα αυτονόητα λείπουν. Στη συνέχεια θα πάμε στην Ιμπέρια της Ιταλίας (15-19 Ιουνίου) για κοινή προετοιμασία με τις Ιταλίδες».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ