ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / EUROPA CUP

Γιώργος Μορφέσης: «Ο χρόνος θα δείξει»

  19.03.2019 21:33       850

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, έχοντας πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της, γνώρισε ανώδυνη ήττα από την Ισπανία με 11-7 στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά «Π.Καπαγέρωφ», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Europa Cup.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, δήλωσε: «Το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και θέλαμε να δούμε τα νέα κορίτσια πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν στους αγώνες της Εθνικής ομάδας, που είναι διαφορετικοί από τις ηλικιακές κατηγορίες, αλλά και να τους δώσουμε κίνητρα για τη συνέχεια. Δεν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στην άμυνα πάνω στο φουνταριστό και θέλουμε χρόνο για να το διορθώσουμε, γιατί επηρεάζει και την επίθεσή μας. Το θετικό ήταν η φρεσκάδα που βγάλαμε με τις νέες παίκτριες, ο χρόνος θα δείξει. Έχουμε αφήσει πίσω την περσινή χρόνια και κοιτάμε τους φετινούς μας στόχους, όπου θέλουμε να προκριθούμε. Είμαι αισιόδοξος για την ομάδα μου, αλλά θέλουμε αρκετή δουλειά ακόμα».

Με τη σειρά του, ο προπονητής της Ισπανίας, Μιγκέλ Όκα, ανέφερε: «Και οι δύο ομάδες χρησιμοποιήσαμε νέες ταλαντούχες παίκτριες. Τα παιχνίδια με την Ελλάδα είναι πάντα σκληρά, εμείς σήμερα καταφέραμε να ξεφύγουμε με τέσσερα γκολ και πήραμε τη νίκη. Πλέον, έχουμε μία εβδομάδα να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με την Ολλανδία και στόχος μας είναι να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Η Έλενα Ξενάκη, από την πλευρά της, τόνισε: «Οι δύο προπονητές έκαναν δοκιμές σε πρόσωπα και συστήματα, ενόψει της τελικής φάσης του Europa Cup. Θεωρώ ότι μας στοίχισε το γεγονός ότι δεχθήκαμε αρκετά γκολ, όταν αγωνιζόμασταν με παίκτη λιγότερο. Εμείς θέλουμε να εμφανιστούμε καλύτερες εκεί στην τελική φάση του θεσμού, γιατί στον όμιλο δεν τα πήγαμε τόσο καλά. Θελουμε να υπερασπιστούμε τον περσινό τίτλο και να είμαστε έτοιμες για την προολυμπιακή χρονιά που έρχεται. Θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί είμαστε πολύ καλή ομάδα και μέσα από την προπόνηση και το πάθος μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Κοιτάμε βήμα βήμα, έχοντας στο μυαλό πρώτα το Europa Cup και βλέπουμε το κάθε τουρνουά ξεχωριστά».

Η νεότερη παίκτρια που αγωνίστηκε και από τις δύο ομάδες, η Ειρήνη Νίνου, δήλωσε: «Ήταν πολύ ωραία εμπειρία που αγωνίστηκα αρκετά, όμως στενοχωρεθηκα που χάσαμε. Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στον παίκτη λιγότερο και δεν είχαμε ρυθμό στην επίθεση. Είναι καλό, που αγωνίστηκαν πολλά νέα κορίτσια, καθώς το παιχνίδι δεν ήταν κρίσιμο.Τώρα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Ουγγαρία, όπου θα δουλέψουμε και θα προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας πάνω στον τρόπο που αγωνίζονται, με στόχο την πρόκριση».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ