ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 3ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ15)

Γιώργος Τσόκας: «Αυτή η ομάδα έχει συνέχεια»

  01.07.2023 12:39       17030

Ο Γιώργος Τσόκας είναι ένας προπονητής που δεν θα πει μεγάλες κουβέντες, ούτε θα δώσει υποσχέσεις. Πριν τη συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης Κορασίδων (Κ15) στο 3ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, το μόνο που του…ξέφυγε ήταν πως «η διαίσθησή μου λέει ότι θα πάμε πολύ καλά…». Βεβαίως και ήξερε τί υλικό έχει στα χέρια του και τί ομάδα θα παρουσιάσει.

Απόψε το βράδυ (Σάββατο, 1/7) η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει (στις 21.55 με την πτήση Α3 781 της AEGEAN από Ζάγκρεμπ), έχοντας το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές της. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός κάνει τον απολογισμό του στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Υπάρχει σίγουρα στενοχώρια για την απώλεια του χρυσού μεταλλίου, αλλά κυριαρχεί η περηφάνια για αυτή την ομάδα, για αυτά τα κορίτσια. Θέλαμε στον τελικό να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, αλλά βεβαίως εδώ που φθάσαμε μόνο χαμόγελα μας αξίζουν».

Συνεχίζει ο Γιώργος Τσόκας: «Τα κορίτσια προσπάθησαν πάρα πολύ. Αν τα δούμε χρονικά, κάναμε φέτος 13 καμπ προετοιμασίας από το φθινόπωρο. Στην πορεία βεβαίως προέκυψαν διάφορα θέματα, η συμμετοχή των διεθνών στις πανελλήνιες εξετάσεις, οι υποχρεώσεις με τις ομάδες τους, αυτές από την περιφέρεια δεν μπορούσαν πάντα να ανταποκριθούν, γενικά η προετοιμασία δεν ήταν όπως πέρυσι για το Παγκόσμιο Κ13 της Λάρισας, ήταν για τους λόγους που προανέφερα ελλιπής. Τα κορίτσια τη κρίσιμη στιγμή της συμμετοχής στη μεγάλη διοργάνωση, ανταποκρίθηκαν. Κάναμε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην Ουγγαρία που είναι μια υπερδύναμη στον παγκόσμιο χώρο, μια νίκη που σφυρηλατεί την ομάδα. Φθάσαμε στον τελικό, κατακτήσαμε το ασημένιο μετάλλιο, αυτή η ομάδα έχει συνέχεια».

Ομάδα, λοιπόν: «Ναι, είναι όλες μια γροθιά. Η μία για την άλλη, σύνολο. Η ομάδα και ιδιαίτερα η Εθνική ομάδα είναι πάνω από άτομα, δεν παίζεις για τις προσωπικές σου φιλοδοξίες. Και εμάς αυτός είναι ο στόχος, να βγάζουμε παίκτριες στις οποίες κυριαρχεί το ομαδικό πνεύμα».

Η σημερινή είναι μέρα αποφόρτισης. Η αρχηγός της αποστολής, η Ταμίας κ.Ελευθερία Σαραντίδου είχε φροντίσει να κάνουν μια βόλτα τα κορίτσια στην πόλη του Ζάγκρεμπ, να…ξεχαστούν (όσο γίνεται). Οι υποχρεώσεις τους δεν τελειώνουν: μέσα στην εβδομάδα ξεκινάει η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ15 στο οποίο βεβαίως θα πρωταγωνιστήσουν: «Πάντα όταν ένα τέτοιο πρωτάθλημα ακολουθεί μια διεθνή διοργάνωση, πηγαίνουν…φουλαριστές- τονίζει ο κ.Τσόκας. Σήμερα τα κορίτσια ξεκουράζονται, σίγουρα τους έφυγε ένα μεγάλο βάρος. Ακόμη δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της επιτυχίας τους. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που πέτυχαν, είναι μια διάκριση που δεν θα ξεχάσουν ποτέ, είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής διάκριση της καριέρας τους. Είναι…μωρά ακόμη, πρώτη φορά αγωνίστηκαν σε τέτοιο επίπεδο και τα πήγαν περίφημα. Και η ήττα στον τελικό θα τις βοηθήσει να  «χτίσουν» χαρακτήρα. Έχουν μεγάλη όρεξη, είναι πολύ καλές αθλήτριες. Χρειάζεται, απαιτείται συνεχής και σκληρή δουλειά. Η ομάδα θα παραμείνει, το 2024 υπάρχει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα κάνουμε και πάλι το καλύτερο. Θα φροντίσουμε ώστε η ομάδα να είναι ακόμα πιο δυνατή…».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος