ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ16, ΜΑΝΙΣΑ

Γιώργος Τσόκας: «Συγχαρητήρια στα κορίτσια, για τη μαχητικότητα και για τον απίστευτο χαρακτήρα τους»

  07.07.2024 11:55       1005

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Κορασίδων Κ15 επέστρεψε από τη Μανίσα της Τουρκίας με την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μια ήττα έκανε στη πορεία της στη διοργάνωση, που της κόστισε όμως τη πρόκριση στη «ζώνη των μεταλλίων». Απέναντι στη παγκόσμια πρωταθλήτρια Ουγγαρία (σε μια επανάληψη του τελικού του 2022 στη Λάρισα) «γύρισε» ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο, από 7-11 ισοφάρισε 12-12, διεκδίκησε στα πέναλτι την είσοδό της στα ημιτελικά, αλλά εκεί «λύγισε», ηττήθηκε 16-14 και διεκδίκησε μια θέση μεταξύ 5-8.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Τσόκας έκανε την ανασκόπηση στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Το παγκόσμιο πρωτάθλημα όπως και το ευρωπαϊκό είναι ένα γρήγορο μίνι πρωτάθλημα που δεν συγχωρεί λάθη. Σίγουρα είμαι στενοχωρημένος για το αποτέλεσμα με την Ουγγαρία και αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι τα 3 οκτάλεπτα και όχι 4ο οκτάλεπτο που παίξαμε και καταφέραμε και ισοφαρίσαμε, γιατί αν δούμε όλα τα αποτελέσματα συνήθως η ομάδα μας ήταν κερδισμένη πάντα στο 3ο και 4ο οκτάλεπτο.

Όσον αφορά την ομάδα θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τα κορίτσια, όλους τους συνεργάτες μου, την Κατερίνα Οικονομόπουλου, την Ευτυχία Καραγιάννη που ήταν σε όλα τα comp απ’ την αρχή και την φυσικοθεραπεύτρια Ναυσικά Ατσιδάκου, τον αρχηγό αποστολής, Δημήτρη Κύρκο και φυσικά τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Κυριάκο Γιαννόπουλο, τον Γιώργο Αφρουδάκη και τον Στέφανο Αυγουλέα. Δίνω συγχαρητήρια στις παίκτριες μου, για τη μαχητικότητα που δείξανε και για τον απίστευτο χαρακτήρα τους».

Ο έφορος Εθνικών ομάδων υποδομής Δημήτρης Κύρκος, αρχηγός αποστολής, τόνισε: «Ως αρχηγός αποστολής είμαι πραγματικά υπερήφανος για αυτή την ομάδα και τα κορίτσια της, τους προπονητές για το ενδιαφέρον και τη συνεργασία τους, υπέρ της ομάδας, παρά του ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας και αήττητοι μέσα από διαδικασία πέναλτι δεν βρεθήκαμε στον τελικό και στα μετάλλια. Ωστόσο κατέκτησαν το μετάλλιο του «αθλητή» γιατί ήταν  «ομάδα», σε μία κοινή προσπάθεια, ως συναθλήτριες, συμπαίκτριες, αλληλοβοηθούμενες, αλληλοκαλυπτόμενες και αλληλοϋποστηριζόμενες, όπου, όποτε και όπως χρειάστηκε και αν τα μηχανήματα στο αεροδρόμιο είχαν ανάλογη ρύθμιση θα κτυπούσαν από το «μέταλλο» τους.

Παράκληση και ευχή: κορίτσια έχετε όλο το μέλλον δικό σας και μπροστά σας, κρατήστε το «μέταλλο» σας, την προσπάθειά σας, την ομαδικότητά σας και κυρίως το χαμόγελο και τη χαρά του αθλητισμού και της ομάδας. 

Ευχαριστούμε ξεχωριστά, εκ μέρους όλων τη φυσιοθεραπεύτρια της αποστολής μας, Ναυσικά Ατσιδάκου, για την άρτια και εξαιρετική εκτέλεση των καθηκόντων της και την πολύτιμη βοήθεια της εν γένει. Τιμή μου».

Στην αποστολή μετείχαν οι αθλήτριες: Μπιτσάκου Αφροδίτη, Σαλταμανίκα Ραφαέλα, Κεπενού Μαρία, Βάλβη Ελένη, Κρασσά Νεφέλη, Ντούλη Μαρία, Κουνδουράκη Κατερίνα, Πασβαντή Βενετία, Παπαδοπούλου Θεοδώρα, Καραγιάννη Ανδρονίκη, Λαμπροπούλου Σοφία, Μούζη Λυδία, Σταυρίδου Ειρήνη, Μπίκου Αναστασία, Σαλέχ Φιλλιώ.

Τις συνόδευαν επίσης, η συνεργάτης του ομοσπονδιακού Κατερίνα Οικονομοπούλου, και η φυσικοθεραπεύτρια Ναυσικά Ατσιδάκου ενώ «σφύριξε» ο διεθνής διαιτητής Γιώργος Κραβαρίτης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος