ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Γιορτή της κολύμβησης στο Περιστέρι

  28.06.2015 19:17       2627

Μια πραγματική γιορτή της κολύμβησης πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κολυμβητήριο Περιστερίου, εκεί όπου ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών (9-12 ετών).

 Το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης, οι αθλητές των αναπτυξιακών ηλικιών, που έφτασαν τους 1400, ανταποκρίθηκαν πλήρως αγωνιστικά στη δυσκολία αυτών των αγώνων, με πολλούς αθλητές και από την περιφέρεια να δείχνουν πολύ καλά στοιχεία, σε μία χρονιά που παρά τα προβλήματα, η κολύμβηση της χώρας μας  «έχει παρόν και μέλλον», όπως έχουν κατά καιρούς τονίσει οι άνθρωποι της ΚΟΕ, που είναι υπεύθυνοι για το άθλημα.

«Παρά τη μεγάλη κούραση και παρά το γεγονός ότι οι αγώνες είχαν σχεδιαστεί να γίνουν σε δύο κολυμβητήρια (Ο.Α.Κ.Α και Περιστέρι) καθώς οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις δεν πήραν την απαιτούμενη άδεια ώστε να διεξαχθούν εκεί οι αγώνες, η σύμπτυξη του προγράμματος μόνο στο Περιστέρι, δε μας δημιούργησε παρά ελάχιστα προβλήματα» επισήμανε ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ στο άθλημα, κ. Νίκος Κραουνάκης.

Ο κ. Κραουνάκης μιλώντας για την επιτυχημένη διοργάνωση υπογράμμισε  την αναγκαιότητα, το Ολυμπιακό κολυμβητήριο να αρχίσει να χρησιμοποιείται ως όπλο στα χέρια ΚΟΕ και σωματείων, προπονητών και αθλητών, ως κέντρο διεξαγωγής σημαντικών γεγονότων: « Οι αγώνες κρίνονται επιτυχημένοι, αν σκεφτεί κανείς τις προσαρμογές που έπρεπε να γίνουν ώστε να χωρέσουν 1400 αθλητές, προπονητές, σωματεία, γονείς, σε ένα ευτυχώς καθ όλα λειτουργικό κολυμβητήριο, όπως αυτό του Περιστερίου. Είχαμε κάποιες διαβεβαιώσεις λίγο καιρό πριν τους αγώνες, ότι το Ο.Α.Κ.Α θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και είχαμε κάνει τον προγραμματισμό μας, ώστε να έχουμε δύο κολυμβητήρια για να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των αθλητών. Δυστυχώς, μάθαμε ότι οι απαιτούμενες εργασίες ώστε να εξασφαλιστεί άδεια για το Ολυμπιακό κολυμβητήριο είχαν προχωρήσει, αλλά όχι στον επιτρεπτό βαθμό. Γ’ αυτό και κάποιες ώρες συμπτύχθηκαν, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε Παρασκευή μεσημέρι και να τελειώσουμε Κυριακή ώστε οι ομάδες της επαρχίας να μετακινηθούν χωρίς επιπρόσθετο οικονομικό βάρος και με τη συνδρομή όλων, φορέων, σωματείων, αθλητών, προπονητών, κριτών και των ανθρώπων της ΚΟΕ τελέσαμε άριστους κατά βάση αγώνες, ξεπερνώντας τα όποια μικροπροβλήματα, λόγου χάρη τη μεγάλη διάρκεια τους, παρουσιάστηκαν».

«Χρειαζόμαστε το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ», τόνισε ο κ. Κραουνάκης, καταλήγοντας: «Τα παιδιά που σε λίγα χρόνια θα αποτελέσουν τις χρυσές ελπίδες της χώρας μας στο άθλημα που μας έχει κάνει πολλές φορές υπερήφανους πρέπει να αποκτήσουν την εμπειρία να αγωνίζονται στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο. Το δέος που έχουν νιώσει οι μεγαλύτεροι κολυμβητές, να κολυμπούν σε αυτές τις εγκαταστάσεις πρέπει να γίνει βίωμα και στα μικρότερα παιδιά και ιδιαίτερα σε εκείνα που έρχονται από την επαρχία για τέτοιου είδους αγώνες.  Το ΟΑΚΑ πρέπει να αξιοποιηθεί πια, για καλό όλων μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ