ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ/ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γκολομέεβ

  24.08.2014 20:25       580

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Αποστολή ΠΣΑΤ: Δημήτρης Ντζάνης

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των 50μ  ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, με τον διακεκριμένο Έλληνα κολυμβητή να κατακτά την 7η θέση στον τελικό του αγωνίσματoς  με 22.13.

Ο είκοσι ενός ετών πρωταθλητής μας είχε την 7η καλύτερη αντίδραση στην εκκίνηση (0.81), βρέθηκε να κυνηγά και τελικά να τερματίζει στην 7η θέση με τη δεύτερη ταχύτερη κούρσα της καριέρας του, μιας και στον προκριματικό με 22.19 είχε ισοφαρίσει το ατομικό του ρεκόρ.

Αμέσως μετά δήλωσε: «Έγιναν λάθη, για τα οποία μετανιώνω, αλλά ήταν ωραία κούρσα, τη χάρηκα, παρόλο που δεν βγήκε όπως θα ήθελα.  Έγιναν κάποια λαθάκια που μου κόστισαν πολύ ακριβά στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Το γενικό αποτέλεσμα για εμένα στα 50μ ελεύθερο είναι πέρα για πέρα θετικό, κατέβηκα τα 22 δευτερόλεπτα, αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε την προσπάθεια. Η κατάκτηση ενός μεταλλίου ήταν στις δυνατότητές μου, υπάρχει πίκρα όταν ξέρεις ότι μπορείς, γιατί το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε στα 21.93. Στο πενηντάρι δεν ξέρεις σε τι ημέρα θα είσαι. Φεύγω από αυτό το πρωτάθλημα πιο δυνατός και με περισσότερη πίστη στις δυνατότητές μου.

Την επόμενη χρονιά υπάρχει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν, ήδη από αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έπιασα το όριο πρόκρισης, και ο απώτερος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016».