ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ/ ΒΙΚΕΛΑΣ ΚΑΠ

Γρυπάρης

  17.08.2012 11:30       1262

Για ένατη χρονιά διοργανώνεται φέτος στο κολυμβητήριο της Σύρου το διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης «Βικέλας Καπ» που αποτελεί την πρόβα τζενεράλε της Εθνικής μας ομάδας Νέων Ανδρών εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γαλλίας. Ο Δημήτρης Γρυπάρης, Περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, υπεύθυνος Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, γραμματέας του ΝΟ Σύρου και πρώην αντιδήμαρχος Σύρου, που είναι και η ψυχή των αγώνων, μιλάει για τη φετινή διοργάνωση και τις δυσκολίες της. Τονίζει, όμως, παράλληλα ότι η Περιφέρεια θα επιδιώξει να στηρίξει σταθερά το «Βικέλας Καπ» για να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Γρυπάρη:

"Είμαστε χαρούμενοι που το «Κύπελλο Βικέλας» διοργανώνεται για 9η χρονιά εδώ στη Σύρο, παρά τις δυσκολίες. Αυτές ήταν κυρίως οικονομικές, λόγω της γενικότερης κατάστασης. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όμως, στηρίζει όλα τα αθλήματα και ειδικά εδώ στη Σύρο τον υγρό στίβο, καθώς διαθέτουμε κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων στο οποίο, όπως ξέρετε, έχουν γίνει κατά καιρούς πολλές εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Ο φίλαθλος κόσμος του νησιού αγκαλιάζει όλες αυτές τις εκδηλώσεις με την έντονη παρουσία του. Η Περιφέρεια, ως συνδιοργανωτής, βοήθησε να υλοποιηθεί και φέτος το τουρνουά με ένα σημαντικό ποσό. Με ένα μικρότερο ποσό συνεισέφερε και ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης καθώς τα οικονομικά δεν του επιτρέπουν να βοηθήσει περισσότερο. Ο μεγάλος υποστηρικτής του τουρνουά, βέβαια, είναι η ΚΟΕ.

Θέλω να πιστεύω ότι το τουρνουά θα γίνεται και τις επόμενες χρονιές και εμείς ως Περιφέρεια θα το στηρίξουμε. Πρέπει να βοηθάμε όλοι, διότι γίνεται προς τιμήν του μεγάλου ευεργέτη Δημητρίου Βικέλα που γεννήθηκε στη Σύρο. Καλωσορίζω τις ομάδες από πλευράς της Περιφέρειας και της ομοσπονδίας, ως εκπρόσωπός της. Τους εύχομαι καλή διαμονή και να γνωρίσουν την φιλοξενία των Συριανών. Ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη συμβολή τους στην διοργάνωση το ΔΣ της ΚΟΕ, τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη (Κυκλάδων) Γιώργο Πουσσαίο και τους συμβούλους, αλλά και τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Αθλητικού μας Κέντρου".

Για τον Ναυταθλητισμό της Σύρου ο κύριος Γρυπάρης λέει: "Η λειτουργία του κολυμβητηρίου βοηθούσε μέχρι σήμερα στην ανάπτυξη των αθλημάτων της πισίνας. Από φέτος, όμως, συναντήσαμε σοβαρό πρόβλημα λόγω του κλεισίματος του κολυμβητηρίου για μεγάλο διάστημα. Θα πρέπει να γίνει προσπάθεια εκ μέρους διοίκησης για να λειτουργεί περισσότερο καιρό και να μπορούν να κάνουν δουλειά  τα σωματεία".

Σχετικά με την Εθνική μας ομάδα: "Ξέρω ελάχιστα για τα καινούργια παιδιά. Πιστεύω ότι και αυτά, μαζί με τα παλιότερα, θα κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία με τον ομοσπονδιακό προπονητή και τον συνεργάτη του για να παρουσιάσουμε ικανό σύνολο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να εκπροσωπηθεί επάξια το ελληνικό πόλο και να συνεχιστεί η παράδοση. Ελπίζω να μην υπάρχουν τραυματισμοί και να πάνε όλα καλα".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής