MASTERS / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

«Γυμναστείτε, κολυμπήστε, σηκωθείτε από τον καναπέ σας...»

  03.06.2023 20:58       3102

Ο Πέτρος Χαϊνάς από την Καβάλα είναι 80 ετών, και δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα masters, που συνεχίστηκε σήμερα (3/6) για δεύτερη μέρα στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ: «Και στις πανελλήνιες διοργανώσεις και στις διεθνείς προσπαθώ να συμμετέχω. Το κάνω για την υγεία μου και το λέω στον κάθε ένα, γυμναστείτε, κολυμπήστε, σηκωθείτε από τον καναπέ σας. Να κάνετε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας», τονίζει στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Υπάρχουν 14 ηλικιακές κατηγορίες, όπου συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες από 25 ετών και άνω, μέχρι τα 90. Συμμετέχει και η Ομοσπονδία Κωφών στους masters, κάνει και αυτή το δικό της πρωτάθλημα. Αποτελούν μάλιστα οι αγώνες πρόκριμα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Σοφία Πανούση (ΟΣΦΠ) αναδείχθηκε νικήτρια στα 100 και 200μ ελεύθερο (ηλικίας 65-69 ετών): «Η Κολύμβηση είναι η ζωή μου- δηλώνει. Κολυμπούσα χρόνια, τα τελευταία χρόνια ο προπονητής μου, ο Τάσος Καράμπελας με έβαλε και στο…τρυπάκι της αγωνιστικής κολύμβησης. Αυτό άλλαξε τη ζωή μου, είναι κάτι το μαγικό, είχα βρεθεί πάλι το 2018, τώρα είναι εντελώς διαφορετικά, πολλά συγχαρητήρια στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας».

Στα 100μ ελεύθερο (ηλικίας 55-59 ετών) νίκησε ο Γιώργος Μπούδρος (ΠΑΟ), που επισημαίνει: «Πολύ ωραία διοργάνωση, εγώ είμαι μόνιμος στα πρωταθλήματα. Το απολαμβάνουμε κάθε φορά, περνάμε καλά, βρισκόμαστε με φίλους, αυτό είναι το πνεύμα. Η Κολύμβηση είναι υγεία, καλή ζωή, δρόμος ζωής, για αυτό κολυμπάμε, για το ευ ζην. Από το 1975 είμαι στη πισίνα και δεν το αλλάζω με τίποτα».  

Η Ταμίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Ελευθερία Σαραντίδου, εξάγει πολύ αισιόδοξα συμπεράσματα: «Στα δυο χρόνια της θητείας της διοίκησης της ΚΟΕ, το κίνημα των masters είναι ανερχόμενο, είναι μια κοινότητα με μεγάλη εξέλιξη. Μετά από τις μεγάλες διοργανώσεις που έχουμε κάνει, βλέπουν και αυτοί το ενδιαφέρον της Ομοσπονδίας και το ενδιαφέρον για τις διοργανώσεις είναι όλο και αυξανόμενο. Στο ναό του υγρού στίβου, το ΟΑΚΑ, όλοι θα έδιναν το δυναμικός τους παρόν, και αυτό αποτελεί ένα πολύ ευχάριστο μήνυμα προς τη Ομοσπονδία μας. Ο αθλητισμός δεν έχει ηλικία, και οι masters της κολύμβησης το αποδεικνύουν περίτρανα. Η ΚΟΕ έχει βάλει ένα στοίχημα, να αναπτύξει και να αναδείξει τους masters, αυτό κάνουμε και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Είναι η πολυπληθέστερη διοργάνωση που έχει γίνει με 500 αγωνιζόμενους και ελπίζουμε κάθε χρόνο να είναι όλο και περισσότεροι».

Τα αποτελέσματα και όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ.

Αύριο Κυριακή (4/6) ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα, με μια αγωνιστική ενότητα από τις 09.00.

Τους αγώνες καλύπτει απευθείας η ΚΟΕ TV.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος