ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η άφιξη των θριαμβευτριών του Μεσογειακού Κυπέλλου!

  08.07.2013 18:22       1186

ΦΩΤΟ: Η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο Μεσογειακό Κύπελλο της Ανδόρας

Στην Ελλάδα έφθασε το μεσημέρι η ελληνική αποστολή, που τις προηγούμενες ημέρες είχε μεταβεί στην Ανδόρα, για το Μεσογειακό Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης που διεξήχθη εκεί (4-7 Ιουλίου).

Η Εθνική μας ομάδα των Κορασίδων, επέστρεψε με δύο κύπελλα στις βαλίστες της, αφού χθες κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της COMEN και τη 2η στη γενική κατάταξη των χωρών, πίσω από την αυτοκράτειρα του αθλήματος, Ρωσία!

ΦΩΤΟ: Το «χρυσό» ελληνικό Κόμπο

Μαρία Θηβαίου: «Το μέλλον είναι δικό μας!»

ΦΩΤΟ: Η ομοσπονδιακή μας τεχνικός, Μαρία Θηβαίου, με τα κύπελλα που κατέκτησε η Ελλάδα

Κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», οι «χρυσές» Κορασίδες, έγιναν δεκτές με χειροκροτήματα, με την ομοσπονδιακή μας τεχνικό, Μαρία Θηβαίου, να μιλάει στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, για την ιστορική επιτυχία της ελληνικής ομάδας:

«Αυτό το Μεσογειακό Κύπελλο, αποτελεί μία παγκόσμια συνάντηση πια, αφού υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή και οι μόνες χώρες που έλειπαν για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η ευρύτητα αυτής της διοργάνωσης, ήταν η Κίνα και η Ουκρανία.

Σημαίνει πως, εάν δώσουμε σ’ αυτά τα κορίτσια την αξία, την προσοχή και τις συνθήκες που χρειάζονται, το μέλλον είναι δικό μας.

ΦΩΤΟ: Το ελληνικό Ομαδικό, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Ανδόρα

Αυτή η τεράστια προσπάθεια που καταβάλαμε, έγινε κάτω από τις χείριστες συνθήκες. Να μη μπορούμε να κάνουμε προπόνηση, να παρακαλάμε για μία ώρα παραπάνω μέσα στο νερό, να παρακαλάμε να ζεσταθεί αυτό, να ανοίξουν τα φώτα για να βλέπουμε τι κάνουν τα κορίτσια μέσα στο νερό και γενικά να παρακαλάμε για τα πάντα!

Ήταν η περίοδος της πλήρους απαξίωσης, σαν να είμαστε ο τελευταίος τροχός στο αμάξι, ενώ δεν είμαστε. Κι αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα. Αφού πηγαίνουμε και νικάμε δυνάμεις, οι οποίες δίνουν τη μέγιστη προσοχή στο άθλημα, με δύναμη ψυχής.

Αυτό που πετύχαμε δεν είναι επιτυχία, είναι θαύμα!

Από την Πολιτεία αυτό που θα ήθελα να ζητήσω, είναι προσοχή, αγάπη και πράξεις, όχι λόγια.»

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Χρυσάφι για τον ελληνικό αθλητισμό αυτά τα κορίτσια!»

ΦΩΤΟ: Ο Πρόεδρος της COMEN και της ΚΟΕ, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής στην Ανδόρα, κ. Δημήτρη Φαραντούρη

Σε συνέχεια των όσων δήλωσε χθες, ο Πρόεδρος της COMEN και της ΚΟΕ, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ανέφερε:

«Αυτά τα κορίτσια είναι χρυσάφι για τη συγχρονισμένη κολύμβηση και τον ελληνικό αθλητισμό.

Όταν τις αποχαιρέτησα, είπα πως όσες έχουν ψυχή, βούληση, θέληση, κουράγιο και αγαπούν αυτό που κάνουν, βλέπω να είναι μαζί μας μέχρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016!

Θέλω επίσης να τονίσω, πως πέρα από την προσπάθεια, τον κόπο αυτών των κοριτσιών και τις προσωπικές θυσίες τους, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτής της επιτυχίας, το οφείλουν στην κα Μαρία Θηβαίου, η οποία έχει κάνει κατάθεση ψυχής.

Τίποτα δε χτίζεται μόνο του. Και το πιο όμορφο κτήριο, θέλει τον πιο καλό αρχιτέκτονα, τον πιο καλό μηχανικό και τους καλύτερους εργάτες για να γίνει καλό και να το θαυμάσουμε.

Εκείνη έχει χτίσει αυτή την επιτυχία, μαζί με τις συνεργάτιδές της. Κι αυτό που έχουν πετύχει μεταξύ τους, είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη, αγάπη και σεβασμός.

Όσα πέτυχε αυτή η ομάδα, είναι ηρωισμός και όχι επιτυχία!»

Αθανασία Τσόλα: «Μεγάλος μου στόχος η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

ΦΩΤΟ: Η νικήτρια του τελικού του Σόλο, Αθανασία Τσόλα, με την ομοσπονδιακή μας τεχνικό, Μαρία Θηβαίου

Η αθλήτρια του Πανσερραϊκού, Αθανασία Τσόλα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε Κόμπο, Σόλο και Ντουέτο, αλλά και το αργυρό στο Ομαδικό. Κατά την άφιξη της Εθνικής μας ομάδας Κορασίδων στην Ελλάδα, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζω καθημερινά είναι πολλά, όσον αφορά τις μετακινήσεις μου, τα μαθήματα που χάνω και την πίεση που έχω. Ωστόσο, με θέληση πιστεύω πως θα καταφέρω και στο μέλλον να συνδυάσω εξίσου καλά και τις προπονήσεις και τα μαθήματα.

Μεγάλος μου στόχος είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016!

Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τις προπονήτριές μου και την Ομοσπονδία για την τεράστια στήριξη που μας παρέχουν. Όλες αυτές τις επιτυχίες, τις αφιερώνω σ’ αυτούς και στην οικογένειά μου.»

Σοφία Μαλκογεώργου: «Πετύχαμε παρά τις δυσκολίες»

ΦΩΤΟ: Το Ντουέτο που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με τις Αθανασία Τσόλα, Σοφία Μαλκογεώργου και Αντωνία Μαζοκοπάκη, μαζί τους η ομοσπονδιακή μας τεχνικός, Μαρία Θηβαίου

Η άλλη μεγάλη πρωταγωνίστρια από ελληνικής πλευράς, η Σοφία Μαλκογεώργου, είπε:

«Είναι όνειρο κάθε αθλητή να συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι και ο δικός μου πολύ μεγάλος στόχος.

Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες στην προπόνηση, καταφέραμε να πετύχουμε στην Ανδόρα.»

Δημήτρης Φαραντούρης: «Κατάφεραν να ανατρέψουν τους κανόνες της φύσης!»

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στην Ανδόρα, κ. Δημήτρης Φαραντούρης, τόνισε:

«Αυτή η ομάδα και η Ομοσπονδία, κατάφεραν να ανατρέψουν τους νόμους της φύσης και να κατακτήσουν αυτό το Κύπελλο, ανάμεσα σε μεγάλες δυνάμεις του χώρου.  Σε μία διοργάνωση που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια, αφού μετέχουν 27 χώρες από όλο τον πλανήτη.

Αυτές οι χώρες έχουν πολύ σημαντικά μέσα υποστήριξης, μεγάλους προϋπολογισμούς και υποστήριξη του κόσμου. Όπως λοιπόν καταλαβαίνουμε, τα αποτελέσματα αυτά είναι θαύμα και αξίζουν μπράβο σε όλες τις αθλήτριες και τις προπονήτριές τους.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος