ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η αγωνία στο κατακόρυφο για την Χρυσή

  24.12.2019 12:44       771

Η αγωνία στο κατακόρυφο. Σήμερα το μεσημέρι υποβάλλεται σε μαγνητική η διεθνής τερματοφύλακας Χρυσή Διαμαντοπούλου, η οποία τραυματίστηκε, ευχή όλων επιπόλαια, στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στην Ουγγαρία, όπου η Ελλάδα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης του word league ηττήθηκε με 9-5 στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά. Η Χρυσή είχε επανέλθει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά από απουσία πολλών μηνών λόγω σοβαρού τραυματισμού και η απόδοση της ήταν κατά γενική ομολογία ικανοποιητική στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο τραυματισμός της Διαμαντοπούλου δεν ήταν ο πρώτος τους τελευταίους μήνες. Πολλά κορίτσια από το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση, έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Το γεγονός αυτό ανησυχεί τον ομοσπονδιακό προπονητή και τους συνεργάτες του, μιας και η Εθνική ομάδα μπαίνει στην τελική ευθεία για την επίτευξη του κυρίαρχου στόχου της χρονιάς που είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αποτελεί «εφιάλτη» η απουσία για 3η διαδοχική Ολυμπιάδα της Εθνικής από την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Κάτι τέτοιο δεν θέλουν ούτε καν να σκέφτονται οι αθλήτριες. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που πραγματοποίησε η αρχηγός της Εθνικής, η Χριστίνα Τσουκαλά, στην σελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης:

«Υγεία. Είναι η πιο σπουδαία ευχή που πάντα δίνουμε, αλλά και η οποία - συγκυριακά - είναι επιβαλλόμενη, μετά τα όσα διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες στην Εθνική ομάδα. Εύχομαι ο τραυματισμός της Χρυσής να αποδειχτεί επιπόλαιος. Μακάρι να είμαστε όλες γερές για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όταν θα έρθει η κρίσιμη εκείνη ώρα. Είναι λογικό να υπάρχουν τραυματισμοί μετά από τόση προσπάθεια, τόσο με την εθνική όσο και με τις ομάδες μας, αλλά το κακό έχει παραγίνει. Εκτιμώ ότι εάν έχουμε σωματική και πνευματική υγεία τότε διαθέτουμε απεριόριστες δυνατότητες να υλοποιήσουμε τον στόχο και να βρεθούμε το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ