ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΤΡΑ

«Η αγωνιστική περίοδος κλείνει με τον καλύτερο τρόπο»

  28.08.2019 21:09       1205

Η Ελληνική αποστολή της Τεχνικής Κολύμβησης ολοκλήρωσε την παρουσία της στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας, την Τετάρτη (28/8), κατακτώντας 23 μετάλλια (12 χρυσά, 10 ασημένια, 1 χάλκινο), τερματίζοντας 1η στον πίνακα μεταλλίων.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Σαλταμανίκας, δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας τα εξής: «Όλα τα παιδιά τα πήγαν εξαιρετικά σε αυτή την πολύ καλή διοργάνωση, συγκεντρώνοντας αρκετά μετάλλια και πρέπει να τους δώσουμε πολλά συγχαρητήρια. Επίσης, πρέπει να πούμε συγχαρητήρια και στους προπονητές τους, καθώς έκαναν πολύ καλή δουλειά όλη τη χρόνια. Η φετινή αγωνιστική περίοδος φτάνει στο τέλος της, με τον καλύτερο τρόπο, τώρα είναι περίοδος ξεκούρασης για όλους τους αθλητές, ενόψει της νέας χρονιάς».

Με τη σειρά του, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Καλαϊτζογλίδης τόνισε: « Η συγκεκριμένη διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη επιτυχία. Αποτέλεσμα όλων των μεταλλίων είναι ότι οι αγώνες αυτοί εντάχθηκαν στον ετήσιο προγραμματισμό μας, για αυτό είχαμε τόσο καλά αποτελέσματα. Από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μετά, αυτή η ομάδα βρέθηκε σε καμπ προετοιμασίας με στόχο την καλύτερη δυνατή προπόνηση. Όλοι οι αθλητές μας έχουν μεγάλη εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις και ήταν πολύ καλά προπονημένοι. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, η χρόνια κλείνει με τον καλύτερο τρόπο και είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως εκτός από αυτά τα παιδιά, έρχονται νέοι κολυμβητές που έχουν αρκετό ταλέντο».

Η αθλήτρια Σοφία Κτενά, η οποία κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια και 2 ασημένια, ανέφερε: «Είναι η δεύτερη φορά που αγωνίζομαι στους Μεσογειακούς αγώνες και είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να κατακτήσω 4 μετάλλια, καθώς και να διατηρήσω το χρυσό στα 50μ άπνοης κολύμβησης. Σε ομαδικό επίπεδο, η συγκομιδή των μεταλλίων που είχαμε ήταν πολύ μεγάλη, όμως με βάση την προπόνηση που κάναμε θεωρώ ότι ήταν αναμενόμενη».

Η Ειρήνη Δεληγιάννη, που πήρε 3 χρυσά μετάλλια, από την πλευρά της, είπε: «Ήταν μία άρτια διοργάνωση που ανταπεξήλθε στον στόχο να μπει η Πάτρα στο παιχνίδι. Είμαστε πολύ περήφανοι για τις νίκες και τις επιτυχίες που είχαμε, καθώς όλοι δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και τα καταφέραμε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.