ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Έπαθλο Forthnet

Η Άλκηστις Μπενέκου (Rookie of the year) μιλάει για την διάκρισή της

  27.06.2012 15:55       1222

Χθες ανακοινώθηκαν οι νικήτριες για το έπαθλο της Forthnet στην Α1 Γυναικών. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη ανακηρύχτηκε καλύτερη πολίστρια από τους δημοσιογράφους, ενώ την θέση της καλύτερης παίκτριας κάτω των 21 ετών, μοιράστηκαν η Άλκηστις Μπενέκου (φωτογραφία) και η Στεφανία Χαραλαμπίδου (62 βαθμούς έκαστη) που αγωνίζονται στον Τρίτωνα Αμαρουσίου. Όπως αποδείχτηκε, η βαθμολογία τις ανακήρυξε Rookies of the year, αλλά τις έφερε πολύ κοντά, βαθμολογικά, και σε μεγάλες αθλήτριες του χώρου, όπως την Αλεξάνδρα Ασημάκη (77 βαθμοί), την Σταυρούλα Αντωνάκου (75 βαθμοί), την Μπλάνκα Γκιλ (72 βαθμοί), αλλά και την Κική Λιόση (64 βαθμοί).

Η Άλκηστις Μπενέκου, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για την διάκρισή της, και αναφέρθηκε στην συμπαίκτρια και «συγκάτοικό» της στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας, Στεφανία Χαραλαμπίδου, η οποία μαζί με την αδερφή της (Ιωάννα Χαραλαμπίδου, παίζει επίσης στον Τρίτωνα) έχουν μετακομίσει στην Αμερική για να τελειώσουν εκεί το σχολείο τους, αλλά και τις σπουδές τους.

Η νεαρή πολίστρια, δήλωσε αρχικά: «Είναι αρκετά σημαντική για εμένα αυτή η διάκριση και μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω να προσπαθώ να πλησιάσω όλο κ περισσότερο αθλήτριες υψηλού επιπέδου και να τις ξεπεράσω».

Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ομάδα της, τον Τρίτωνα Αμαρουσίου όπως αναφέρεται και πιο πάνω, που την βοήθησε να αναδειχθεί, τόσο... εντός, όσο και εκτός επάθλου: «Σημαντικό ρόλο στο να αναδειχθώ έπαιξε και η ομάδα μου, που με βοήθησε, αφού ήταν μια πολύ καλή και γεμάτη χρόνια για εμάς».

Επίσης, αναφέρθηκε στο μέλλον της, και κατά πόσο της δίνει δύναμη αυτή η διάκριση: «Δεν ξέρω αν είναι η αρχή για κάτι μεγαλύτερο (σ.σ αυτό το έπαθλο), αλλά ελπίζω σε αυτό. Με ενθαρρύνει θα έλεγα, αλλά δε θέλω να παίρνουν τα μυαλά μου αέρα και να φεύγω από το στόχο μου, που είναι η αγωνιστική μου βελτίωση».

Τέλος, για την ισοβαθμία με την συμπαίκτριά της, Στεφανία Χαραλαμπίδου, στην βαθμολογία του επάθλου, τόνισε: «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε ανταγωνισμός με τη Στεφανία. Ίσα - ίσα χαίρομαι που μοιράζομαι τη διάκριση αυτή με μια συναθλήτρια μου. Πιστεύω ότι θα χαρεί πολύ μόλις το μάθει. Της αξίζει».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος