ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Stoiximan Final - 4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Η απονομή και οι δηλώσεις του τελικού

  23.05.2021 18:54       870

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεαν όλοι στις τάξεις του κυπελλούχου Ελλάδας και πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού. Στις δηλώσεις μετά τα πανηγύρια για την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου της χρονιάς, ο προπονητής και οι παίκτριες εκδήλωσαν την πίστη ότι σε λίγες ημέρες η ομάδα του Πειραιά θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα στην σειρά των τελικών με την Βουλιαγμενη.

Στους κύκλους της Βουλιαγμένης η προπονήτρια Αντιόπη Μελιδώνη και οι παίκτριές της υποστήριξαν ότι κυρίαρχος πλέον στόχος είναι η διεκδίκηση του πρωταθλήματος και η ανταγωνιστική εικόνα σε κάθε παιχνίδι της σειράς των τελικών απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις:

Χάρης Παυλίδης (προπονητής Ολυμπιακού):

«Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα τον αγώνα. Δεν θυμάμαι ποτέ, όσο εγώ είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδα, να χάνουμε με τέσσερα γκολ διαφορά στην πρώτη περίοδο της συνάντησης. Σε εκείνο το σημείο, δεν το κρύβω, ανησύχησα. Έβλεπα το μομέντουμ να είναι με την αντίπαλη ομάδα και εμείς να χάνουμε πολλές ευκαιρίες, ακόμη και δύο πέναλτι. Ήταν όλα εναντίον μας στην αρχή του παιχνιδιού.

Είχα όμως εμπιστοσύνη στις παίκτριες μου. Ήξερα ότι σιγά – σιγά θα μπορέσουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, πράγμα που έγινε. Μόλις ισοφαρίσαμε σε 7-7 και όταν έμεινε η Βουλιαγμένη χωρίς την Έλενα Ξενάκη ήξερα ότι θα πάρουμε τον τελικό. Χωρίς την Ξενάκη η Βουλιαγμένη είναι μια άλλη ομάδα.

Πρέπει να είμαστε πλέον εξαιρετικά συγκεντρωμένοι στη σειρά των αγώνων με την Βουλιαγμένη για το πρωτάθλημα. Σήμερα πήραμε ένα μάθημα τι μπορεί να συμβεί. Εκτιμώ ότι ο ρόλος μας στο πρωτάθλημα θα είναι πιο εύκολος. Ένα παιχνίδι μπορεί ίσως να το χάσει ο Ολυμπιακός. Περισσότερα όχι.

Μην με ρωτήσετε για την επόμενη μέρα και τη νέα χρονιά στον Oλυμπιακό. Και αυτό γιατί δεν ξέρω εάν θα είμαι στον πάγκο. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Θα δούμε».

Αντιόπη Μελιδώνη (προπονήτρια ΝΟΒ):

«Με ρωτούν πολλοί εάν, όταν η Βουλιαγμένη προηγήθηκε με 5-1 στο πρώτο οκτάλεπτο πίστεψα στην κατάκτηση του κυπέλλου. Φυσικά και πίστεψα, όπως πίστευα πριν και μετά. Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά ανταγωνιστικές εάν παίξουμε όπως πρέπει και μπορούμε. Ο Ολυμπιακός εδώ και πολλά χρόνια, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, έχει αποδείξει ότι διαθέτει την στόφα του πρωταθλητή.

Ποτέ δεν παρατάνε οι παίκτες του ένα παιχνίδι, όσα γκολ πίσω κι αν βρίσκονται στο σκορ, όσο άσχημα και αν πηγαίνει το παιχνίδι. Αυτό έγινε και σήμερα. Προοδευτικά, κατά τη διάρκεια του αγώνα, χάσαμε την συγκέντρωση μας και αγωνιστήκαμε για δύο σχεδόν περιόδους χωρίς την Έλενα Ξενάκη.

Χωρίς φουνταριστό να παίξεις απέναντι στον Ολυμπιακό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η επόμενη μέρα, δηλαδή η σειρά των τελικών του πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό, θέλω να μας βρει εξαιρετικά ανταγωνιστικές. Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων πολυτιμότερη (MVP)παίκτρια του Final - 4 αναδείχθηκε η αρχηγός του Ολυμπιακού, η Άλκηστις Αβραμίδου. Καλύτερη τερματοφύλακας η Μαρίνα Κοτσιώνη του ΝΟΒ και πρώτοι σκόρερς της διοργάνωσης η Νικόλ Ελευθεριάδου και η Ιλσε Κούλχαας, με 6 γκολ.

Τις απονομές έκαναν ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο γενικός γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, η υπεύθυνη της γυναικείας υδατοσφαίρισης στην ΚΟΕ, Ευη Μωραϊτίδου, ο Βασιλης Σκουντής μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και ο Θεόδωρος Κουνάδης εκπροσωπος της χορηγού εταιρίας Stoiximan

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ