ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΤΟΚΙΟ

Η αποθεωτική υποδοχή στους Ολυμπιονίκες μας της Εθνικής Ανδρών - Η συνέντευξη Τύπου (pics&vids)

  11.08.2021 14:59       875

Δόξα και τιμή στους θριαμβευτές, για τους οποίους ρίξαμε τα τείχη! Η ασημένια Ολυμπιονίκης Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Τετάρτης (11/8) λίγο μετά τις 12:30, με τους διεθνείς να εμφανίζονται με τα μετάλλια στο στήθος και τον κόσμο που βρέθηκε στην υποδοχή, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», να αποθεώνει τα μέλη της αποστολής, παίκτες, προπονητές και σταφ.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν για να υποδεχτούν τους Ολυμπιονίκες μας, από πλευράς της Πολιτείας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και από πλευράς Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο Πρόεδρός της Κυριάκος Γιαννόπουλος, επικεφαλής ανιπροσωπείας του ΔΣ, η Ταμίας Ελευθερία Σαραντίδου, ο Βασίλης Σκουντής, η Κέλλυ Αραούζου, ο διευθυντής Γιώργος Χριστοφοράτος, που έδωσαν και τις ανθοδέσμες στους θριαμβευτές.

Στη συνέχεια παραχωρήθηκε Συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Τύπου του αεροδρομίου, όπου μίλησαν οι εκπρόσωποι των πρωταγωνιστών, δηλαδή ο αρχηγός της Εθνικής Γιάννης Φουντούλης και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, αλλά και οι εκπρόσωποι της Πολιτείας και οι Πρόεδροι της ΚΟΕ και της ΕΟΕ, αλλά και ο αρχηγός αποστολής, Β΄Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Αφρουδάκης. Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις ομιλίες τους και δείτε τις αναλυτικά στα video που ακολουθούν:

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος: Αυτό που πετύχαμε μας κάνει περήφανους και όχι μόνο για την υδατοσφαίριση. Γράψαμε ιστορία και έχουμε τα ονόματά μας θα είναι γραμμένα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού με χρυσά γράμματα. Θέλουμε να υπάρχει και συνέχεια. Θέλουμε την Πολιτεία κοντά μας. Θέλουμε πολύς κόσμος που μας παρακολούθησε να συνεχίσει και να αποκτήσει το άθλημα περισσότερους φίλους και να καταφέρουμε στο μέλλον κι άλλες πολλές νίκες και μεγάλες επιτυχίες".

Ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Φουντούλης: «Ευχαριστούμε πολύ για την ωραία υποδοχή και τον κόσμο που ήρθε να χαρεί με την χαρά μας. Μπορεί να βρισκόμασταν στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά νιώθαμε την αγάπη του κόσμου από τα μηνύματα που παίρναμε. Παρακολουθούσαμε τι συμβαίνει στα σάιτ, αλλά μας εξέπληξε ευχάριστα αυτό που βιώσαμε εδώ. Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό που καταφέραμε. Τώρα που είμαστε στην Ελλάδα είναι η στιγμή που θα συνειδητοποιήσουμε το τι έχουμε κάνει και το μόνο που μένει είναι να χαρούμε αυτή την επιτυχία και να ελπίσουμε ότι θα είναι ορόσημο για νέες επιτυχίες στο μέλλον».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης: «Μέρες δύσκολες για την χώρα, αλλά ήρθατε και μας φέρατε χαρά και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Έισαστε η νότα της αισιοδοξίας και το χαμόγελο σε ένα σχεδόν 10ημερο μεγάλων δυσκολιών για την χώρα μας. Καταφέρατε να μοιράσετε χαρά και αισιοδοξία και να φτάσετε στην κορυφή γιατί για εμάς είστε χρυσοί στην καρδιά μας. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να έχετε τις συνθήκες που χρειάζεστε στα καλουμβητήρια ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η προετοιμασία σας, ενώ φροντίζουμε για να βελτιωθούν τα προνόμια των ΟΛυμπιονικών».

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος είπε χαρακτριστικά ότι «η ομάδα αυτή θα γίνει η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων και θα φέρει ακόμα μεγαλύτερε διακρίσεις».

Ο αρχηγός αποστολής Γιώργος Αφρουδάκης τόνισε, ανάμεσα στα άλλα: «Είμαι πολύ αρούμενος και διπλά ευτυχσιμένος. Επόμενος στόχος το χρυσό». Και απευθυνόμενος στον Υφυπουργό: «Κύριε υπουργέ, παρακαλώ φτιάξτε κολυμβητήρια».

Ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς πρόσθεσε πως: «Ως άνθρωπος του πόλο και εγώ χαίρομια διπλά, σας συγχαίρω και υπόσχομαι ότι θα είμασυε δίπλα σας συνεχώς ώστε να φτάσετε μέχιρ το χρυσό στο Παρίσι».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, αφού μίλησε για την ιστορική διάκριση και συνεχάρη όλους της συντελεστές της επιτυχίας, αναφέρθηκε και στην υπόθεση της συνέχισης συνεργασίας με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Θοδωρή Βλάχο: «Επιθυμία μας είναι ο Θοδωρής Βλάχος να είναι μαζί μας. Επιθυμία μας είναι να αποφύγουμε καταστάσεις, όπως τις περιέγραψε, του παρελθόντος, όπου κάθε χρόνο ουσιαστικά επιβεβαιωνόταν η παρουσία του στην Εθνική ομάδα. Εμείς θέλουμε ο Θόδωρος να είναι μαζί μας σε βάθος χρόνου έως το Παρίσι τουλάχιστον. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να συνεχίσουμε τη συνεργασία αυτή, η οποία ξεκίνησε, τουλάχιστον μαζί μας, εδώ και έξι μήνες. Θα συζητήσουμε, έχουμε το χρόνο να συζητήσουμε και θεωρώ ότι όταν σοβαροί και λογικοί άνθρωποι συζητάνε μεταξύ τους πάντα βρίσκουν λύσεις. Επαναλαμβάνω, όμως και θέλω να γίνει κατανοητό, γιατί πολλά βλέπω και γράφονται το τελευταίο διάστημα, ότι επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε χέρι-χέρι μαζί έως το Παρίσι».

Για το θέμα αυτό και μετά από σχετική ερώτηση, έκανε εκ νέου στις δηλώσεις ο Θοδωρής Βλάχος: «Την επόμενη μέρα του τελικού στο Τόκιο είχα ένα ραντεβού με τον Πρόεδρο, τον κύριο Γιαννόπουλο και τον κύριο Αφρουδάκη, σε πολύ καλό κλίμα και είπαμε πάρα πολλά πράγματα. Μου έκαναν μία πρόταση να συνεχίσω γιατί το συμβόλαιό μου λήγει τέλη Σεπτέμβρη. Και να υπογραμμίσω εδώ ότι ίσως είμαι ο μόνος προπονητής στον κόσμο που ανανέωνε κάθε χρόνο το συμβόλαιό του.Για να είμαι ειλικρινής αυτή την στιγμή εγώ είμαι προπονητής στις δύο κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη, από τις κορυφαίες στην Ευρώπη και η Εθνική η κορυφαία στον κόσμο, αυτή τη στιγμή. Το δίλημμα αυτό που μου έχει μπει πρέπει να το δεχθώ. Δεν θέλω να μπω σε αυτό το δίλημμα αλλά από την στιγμή που μπαίνω σε αυτό το δίλημμα είναι πάρα πολύ δύσκολη η απόφασή μου. Δεν είναι καθόλου θέμα χρημάτων ή συμβολαίου. Μέχρι στιγμής όσοι ξέρουν αυτό το επάγγελμα δεν το έκανα για χρήματα αυτό που έκανα. Είναι σαν να έχεις δύο παιδιά και να σου λένε "άσε το ένα έξω από την πόρτα". Είναι πάρα πολύ δύσκολη η απόφασή μου, δεν ξέρω τι θα κάνω. Είναι κάτι το οποίο δεν με αφήνε ούτε καν να χαρώ αυτή τη μεγάλη διάκριση. Αλλά θα την πάρω την απόφαση, ότι και αν αποφασίσω, όποια ομάδα αφήσω θα το κάνω με μαυρισμένη καρδιά γιατί είναι κάτι το οποίο δεν το ήθελα. Όπως έχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να αφήσεις ένα από τα δύο παιδιά σου».

Ο Πρόεδρος Κυριάκος Γιαννόπουλος έκανε αναφορά και στα κορίτσια της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης που έμειναν πίσω στο Τόκιο και έχει καθυστρεήσει η άφιξή τους, λόγω της περιπέτειας με τον covid-19, τονίζοντας ότι έχουν τη στήριξη της αθλητικής ηγεσίας και της Ομοσπονδίας, ενώ μίλησε για την εκλογή του Γιάννη Φουντούλη ως εκπροσώπου στην Ολομέλεια της ΕΟΕ, μετά την ψηφοφορία που έγινε στο Τόκιο ανάμεσα στους αθλητές που μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τους Ολυμπιονίκες μας τίμησαν με απονομή συμβολικού στεφανιού, στα πρόσωπα των Φουντούλη και Βλάχου, οι εκπρόσωποι του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" με επικεφαλής την υπεύθυνη Γραφείου Τύπου κ. Μαρίνα Παπαγεωργίου και την επόπτρια αεροσταθμού κ. Μαρία Καμπέρου.

Εκτός από τα Videos, (κάτω), δείτε και πλούσιο φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις υποδοχής και από τη συνέντευξη Τύπου, πάνω. Ανάμεσα στα videos και αποκλειστική συνέντευξη του Άγγελου Βλαχόπουλου στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής