ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Η «Αργώ», το «χοροδρώμενο» και η συναυλία κρουστών στην τελετή έναρξης

  11.09.2012 21:12       1340

Με μια λιτή, αλλά συνάμα εντυπωσιακή τελετή έναρξης που είχε στοιχεία κυρίως από την Αργοναυτική Εκστρατεία, άνοιξε απόψε η αυλαία του 13ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων στην παραλία του Βόλου. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης ξεκινάει αύριο Τετάρτη.

Στο ξεκίνημα της τελετής, ένα πλοιάριο που συμβόλιζε την ιστορική «Αργώ», με 50 κωπηλάτες, κατέπλευσε στο νοτιοανατολικό άκρο της προκυμαίας (στο λεγόμενο «Κορδόνι») μεταφέροντας τις σημαίες των 37 χωρών (34 με αθλήτριες και 3 μόνο με κριτές) που μετέχουν στη διοργάνωση. Οι 37 από τους 50 κωπηλάτες αποβιβάστηκαν και παρέδωσαν τις σημαίες στις αρχηγούς των Εθνικών ομάδων. Η κάθε αρχηγός παραλάμβανε από εκεί τη σημαία της και στη συνέχεια όλες μαζί οι ομάδες παρέλασαν μέχρι το σημείο όπου είχε στηθεί η ειδική εξέδρα της τελετής. Επικεφαλής της παρέλασης ήταν η σημαία της FINA. Η παρέλαση έγινε υπό τους ήχους της μουσικής μπάντας του Δήμου Βόλου. Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής ήταν η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Ακολούθησαν η ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας και του ύμνου της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενώ έγινε και η έπαρση των σημαιών.

Αμέσως μετά απηύθυναν τους σύντομους χαιρετισμούς τους οι επίσημοι. Ο  Δήμαρχος Βόλου Παναγιώτης Σκοτινιώτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΚΟΕ, Αντιπρόεδρο της LEN και μέλος του μπιρό της FINA Δημήτρη Διαθεσόπουλο, καθώς και την Παγκόσμια ομοσπονδία που έδωσαν την ευκαιρία στην πόλη του να διοργανώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παγκόσμιους αγώνες. Και ευχήθηκε να αποτελέσει το γεγονός αυτό παρακαταθήκη ώστε να γίνουν εδώ ανάλογες διοργανώσεις και στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος τόνισε ανάμεσα στα άλλα: «Ο Βόλος τα τελευταία δυο χρόνια βρίσκεται στο  επίκεντρο των αθλημάτων μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πέρυσι το 2011, διοργάνωσε ένα καταπληκτικό Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στο Water Polo. Φέτος διοργανώνει αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πιστεύουμε πως θα τα καταφέρει με τον καλύτερο τρόπο. Σ’ αυτή εδώ την πόλη, σ΄ αυτόν τον τόπο που ενώνει το μαγευτικό βουνό του Πηλίου με την καταγάλανη θάλασσα του Αιγαίου, σ’ αυτόν τον τόπο με την μεγάλη ιστορική παράδοση, το ορμητήριο της Αργοναυτικής εκστρατείας, αυτές τις ημέρες 241 αθλήτριες από 37 χώρες και 5 ηπείρους θα αγωνιστούν τον όμορφο και ωραίο αγώνα για διάκριση».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο εκπρόσωπος της FINA( μπιρό λιεζόν), ο Κινέζος Κι Πιγκ Ζαγκ και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος κήρυξε και επίσημα την έναρξη των αγώνων.

Εντυπωσιακό θέαμα προσέφεραν τα κορίτσια της Δημοτικής Σχολής Χορού Βόλου με το Χοροθεατρικό Δρώμενο που παρουσίασαν και είχε ως θέμα την Συγχρονισμένη κολύμβηση. Χορογράφος ήταν η Χρυσιής Λιατζιβήρη.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα συναυλία κρουστών σε ρυθμούς σάμπα και σάμπα - ρέγκε από ένα συγκρότημα ειδικών με την επωνυμία "Καρακατού" που δημιουργήθηκε το 2011.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη ρίψη βεγγαλικών και το άναμμα πυρσών από τα καραβάκια που έπλεαν κατά μήκος του λιμανιού του Βόλου.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο Παγκόσμιος πρωταθλητής μας και 4ος Ολυμπιονίκης στην ανοιχτή θάλασσα Σπύρος Γιαννιώτης προσκεκλημένος της χορηγού του εταιρίας ΜΕΤΚΑ, που είναι και χορηγός αυτών των αγώνων.

Την παρουσίαση της τελετής έναρξης, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, έκανε ο Ντίνος Σακελαράκης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Στη ΦΩΤΟ 1 η "Αργώ" καταπλέει στο λιμάνι του Βόλου. Στη ΦΩΤΟ 2 ο Πρόεδρος της ΚΟΕ με τους υπόλοιπους επισήμους και στο βάθος οι σημαίες των χωρών με τις αθλήτριές τους