ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΠΑΡΙΣΙ 2024»

Η «ασημένια» εθνική ομάδα του 2004, στέλνει τις ευχές της στην εθνική ομάδα του 2024...

  26.07.2024 17:01       1761

Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Παρίσι 2024: οι τρεις σταθμοί της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης των Γυναικών, που αύριο στις 16:35 με αντίπαλο την ομάδα των ΗΠΑ (Β’ όμιλος) κάνει το ντεμπούτο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πιστοποιεί την επιστροφή της μετά από 16 χρόνια στη κορυφαία διοργάνωση.

Δεν είναι μόνες τους, όλη η Ελλάδα είναι δίπλα τους, όμως και σε όλα τα παιδιά της αποστολής. Ιδιαίτερα όμως οι 13 διεθνείς που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην πατρίδα μας, έχουν ένα λόγο παραπάνω. Τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας που ανέβηκε στο βάθρο στο ΟΑΚΑ τον Αύγουστο του 2004, μέσω της ιστοσελίδας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, λίγες ώρες πριν το πρώτο παιχνίδι, στέλνουν τις ευχές τους και όλη τους τη θετική ενέργεια στην ομάδα του 2024 (τις ευχαριστούμε πάρα πολύ που ανταποκρίθηκαν και οι 13 άμεσα στη πρόσκληση).

Για να δούμε τί μηνύματα στέλνουν στο Παρίσι:

Ανθή ΜΥΛΩΝΑΚΗ: «Σας ευχόμαστε να ζήσετε αυτό το τεράστιο αθλητικό γεγονός κάθε λεπτό και κάθε στιγμή. Οι ευχές μας και οι σκέψεις μας να σας συνοδεύουν σε αυτό το ταξίδι, δίνοντας σας τη δύναμη να αγωνιστείτε με όλη σας την ψυχή. Οι αποσκευές σας επιστρέφοντας να είναι γεμάτες εμπειρία, ευτυχία και ένα ολυμπιακό μετάλλιο».

Γιούλη ΛΑΡΑ: «Στα πολλά χρόνια που μεσολάβησαν, πολλά μπορεί να σκεφτεί κανείς ... να θυμώσει, να απογοητευτεί, να ρίξει το φταίξιμο σε χίλιους δυο παράγοντες και λόγους , στο γιατί αυτή η ομάδα δεν βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χαίρομαι αληθινά και με δάκρυα στα μάτια την ημέρα της πρόκρισης, που αυτά τα συναισθήματα δεν έγιναν για μια ακόμη φορά εμπόδιο. Η ημέρα της Τελετής Έναρξης είναι μαγική καθώς και η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες , είμαι σίγουρη ότι θα είναι χαραγμένη για πάντα στην ζωή σας . Περιμέναμε ... η ώρα Ήρθε ! Από τα βάθη της καρδιάς μου , καλή επιτυχία , είμαστε όλοι μαζί σας ,every step of the way».

Ευτυχία ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: «20 χρόνια μετά το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο και 16 από την τελευταία παρουσία σε Ολυμπιακούς αγώνες η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης θα είναι παρούσα στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός . Καταρχήν θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα που κατάφερε να φέρει την πολυπόθητη πρόκριση , στα κορίτσια και το προπονητικό τιμ που είναι στο Παρίσι αλλά και σε όλα τα κορίτσια που έμειναν πίσω και πάλεψαν για την πρόκριση αυτή  .

Η παρουσία της ομάδας μας στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι από μόνη της ένα σπουδαίο επίτευγμα . Η ομάδα αυτή κουβαλάει στις πλάτες της  τους κόπους και  τις προσπάθειες πολλών αθλητριών που τα τελευταία 16 χρόνια πάλεψαν να φέρουν την πρόκριση.  Γνωρίζοντας τις δυνατότητες και την ποιότητα της ομάδας θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία , να φτάσουν όσο ψηλότερα μπορούν και να φέρουν και πάλι την γυναικεία υδατοσφαίριση ψηλά».

Εύη ΜΩΡΑΪΤΙΔΟΥ: «Είχα την τύχη και την ευλογία να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η συμμετοχή στο κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός είναι από μόνη της όνειρο ζωής κάθε αθλητή. Η ώρα όμως του τελικού μπροστά σε ένα κατάμεστο κολυμβητήριο στην χώρα μας, ήταν μια στιγμή στην ροή της ζωής μας που έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμα της. Σήμερα, 20 χρόνια μετά, μια γενιά ταλαντούχων αθλητριών, με την καθοδήγηση της ομοσπονδιακής προπονήτριας Αλεξίας Καμμένου, ξεκινούν το όμορφο ταξίδι της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες,16 χρόνια μετά  την τελευταία παρουσία των γυναικών στο Πεκίνο το 2008. Ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ για την τιμή να βρίσκομαι πλάι τους τα τρία αυτά χρόνια και να ζήσω από κοντά την χαρά της πρόκρισης. Είμαστε πλάι σας! Με πίστη στην δύναμη της ομάδας ευχόμαστε να φτάσετε την Ελλάδα ψηλά!!!!».

Αντιγόνη ΡΟΥΜΠΕΣΗ: «Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα…Ήρθε η ώρα  τα κορίτσια να ζήσουν τις πιο αξέχαστες στιγμές που μπορεί να ζήσει ένας αθλητής. Στιγμές που για μια ζωή παλεύεις και δουλεύεις σκληρά αλλά δεν το βάζεις κάτω γιατί είναι κάτι που αγαπάς και ανυπομονείς να ζήσεις από κοντά αυτό που θαύμαζες από μικρό παιδί. Όταν ολόκληρη η ελληνική αποστολή  θα μπει να παρελάσει, είναι η στιγμή που νιώθεις ότι το όνειρο σου έγινε πραγματικότητα. Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται με λόγια και είμαι σίγουρη ότι τα κορίτσια θα νιώσουν έτσι ακριβώς όπως νιώσαμε κι εμείς 20 χρόνια πριν. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στα κορίτσια και όλο το προπονητικό team. Είμαστε όλοι δίπλα τους!».

Κατερίνα ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ: «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ξανανιώσουμε τος στιγμές του 2004 ! Να γυρίσουν τα κορίτσια μας με ένα μετάλλιο γιατί το αξίζουν ! Αλλά και να μην έρθει το μετάλλιο ο στόχος έχει επιτευχθεί. Είμαστε περήφανοι που η γυναικεία υδατοσφαίριση είναι ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Είναι σαν να είμαστε και εμείς εκεί ! Πάμε κορίτσια  Γερά ! Πιστεύουμε σε εσάς ! Η Ελλάδα πάντα Ψηλά!».

Βούλα ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ: «Πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια από το Ολυμπιακό μετάλλιο του 2004 και τα συναισθήματα και οι εικόνες παραμένουν το ίδιο έντονα! Φέτος ήμουνα τυχερή που έζησα από κοντά στο Αϊντχόβεν την πρόκριση των κοριτσιών μας για ακόμη μια φορά στους Ολυμπιακούς αγώνες μετά από 16 ολόκληρα χρόνια και ήταν σαν να ξαναζούσα και εγώ μαζί τους την πρόκριση της τότε γυναικείας ομάδας μας το 2008 για το Πεκίνο. Μετά από 16 χρόνια η λύτρωση  ήρθε  ανεβάζοντας μας όλους στα ουράνια! Θέλω να ευχηθώ στην ομάδα μας καλούς αγώνες, να ευχαριστηθούν την κάθε στιγμή που θα ζήσουν στους Ολυμπιακούς αγώνες και να επιστρέψουν μ' ένα μετάλλιο! Είμαστε ήδη περήφανοι για την πανάξια πρόκριση της ομάδας μας στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι αλλά και για όλες τις επιτυχίες και μετάλλια που έχει φέρει η γυναικεία μας ομάδα από το 2004 και μετά! Και είναι πολλές! Καλή επιτυχία!».

Κική ΛΙΟΣΗ: «Έχετε την ικανότητα να πετύχετε. Υπομονή και επιμονή σε όλη την διάρκεια των αγώνων. Καλή τύχη!».

Αγγελική ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ: «Αθήνα 2004…Παρίσι 2024, ήρθε η ώρα μιας άλλης ομάδας με ανεξάντλητο ταλέντο να ζήσει αυτή την εμπειρία ζωής. Θα είμαστε όλοι μαζί τους να τις χειροκροτήσουμε και να στείλουμε όλη μας τη θετική ενέργεια!!! Είναι μια ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και το χρυσό! Το ταλέντο περίσσιο, η σκληρή δουλειά γίνεται και το σημαντικότερο, υπάρχει η αγάπη για αυτό που κάνουν από όλους….Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες ….Εύχομαι  μέσα από την καρδιά μου να το χαρούν, να παίξουν το όμορφο πόλο που ξέρουν και όλα τα άλλα θα έρθουν!!! Πιστέψτε το !!! Πάμε γερά!!!!».

Άντι ΜΕΛΙΔΩΝΗ: «Πέρα από τις κλασικές ευχές για καλή επιτυχία και επιστροφή με ένα μετάλλιο , θα ήθελα να ευχηθώ στα κορίτσια να ζήσουν αυτό το υπέροχο πάρτι του αθλητισμού όσο πιο όμορφα μπορούν! Να ρουφήξουν το κάθε δευτερόλεπτο της διοργάνωσης, το κάθε εκατοστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, την κάθε λέξη που θα ανταλλάξουν με τους αθλητές όλου του κόσμου όλων των αθλημάτων !!! Είναι σίγουρα εμπειρία ζωής , εμπειρία που συμβαίνει once in a lifetime και πρέπει να μην αφήσουν τίποτα ανεκμετάλλευτο! Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες μας κάνει όλους καλύτερους ανθρώπους, διαφορετικούς! Εύχομαι να νιώσουν το μεγαλείο του μηνύματος των ολυμπιακών αγώνων, να νιώσουν τι πραγματικά πρεσβεύει το Ολυμπιακό ιδεώδες και να συνειδητοποιήσουν ποσό τυχεροί είμαστε όλοι εμείς που είμαστε μέρος όλου αυτού του πράγματος! Live the dream!».

Δήμητρα ΑΣΙΛΙΑΝ: «Θα ήθελα να πω στα κορίτσια της ομάδας μας να ζήσουν και να χαρούν το κάθε λεπτό της παρουσίας τους στο Παρίσι και να αισθάνονται ευλογημένες για τη συμμετοχή που κέρδισαν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια γιορτή του αθλητισμού και το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Οι εικόνες και οι αναμνήσεις που θα ζήσουν θα τις συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή. Από κει και πέρα θα τους έλεγα να είναι συγκεντρωμένες στο στόχο τους και να προσπαθήσουν να δώσουν το 100% του εαυτού τους. Έχουν την θετική ενέργεια και συμπαράσταση όλων μας! Να αγωνιστούν: Για το εθνόσημο. Για τους κόπους τους και, για το άθλημα της καρδιάς μας που έχει τις μεγαλύτερες διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Καλή επιτυχία!».

Τόνια ΜΩΡΑΪΤΗ: «Τόσα χρόνια μετά είναι σαν να το ξαναζώ εγώ μέσα από την ομάδα του 2024! Μοναδικές στιγμές όνειρο ζωής ζήστε το».

Γεωργία ΕΛΛΗΝΑΚΗ: «Τρίτη φορά στην ιστορία που η ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση θα λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες. Εύχομαι από καρδιάς να φτάσουν όσο ψηλά γίνετε ! Αν ξεπεραστεί το αρχικό άγχος γιατί όπως είναι λογικό όταν αγωνίζεσαι στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς. Τότε μπορούμε να αναμένουμε και μετάλλιο και γιατί όχι και το χρυσό. Είναι όλες τους πολύ καλές αθλήτριες με μεγάλη εμπειρία και πλούσιο backup μεταλλίων από τα σωμάτια τους και την Εθνική.  Όποτε κορίτσια «ας μιλήσει η Ελληνική ψυχή  και ότι καταφέρετε εμείς θα σας θαυμάζουμε. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος