ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η Αθήνα μία από τις 7 πόλεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων Ανδρών & Γυναικών

  22.02.2023 16:05       976

Από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (WORLD AQUATICS) οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες και οι τόποι διεξαγωγής της διοργάνωσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων Υδατοσφαίρισης (WORLD CUP) Ανδρών & Γυναικών, που θεσμοθετούνται από φέτος σε αντικατάσταση του World League.

Στους Άνδρες η προκριματική φάση θα διεξαχθεί 8-14 Μαρτίου και στους δύο Ομίλους, σε Ζάγκρεμπ και Ποντγκόριτσα αντίστοιχα, ενώ η Τελική 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου στο Λος Άντζελες, όπου και προκρίνονται οι 3 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου

Οι προκριματικοί αγώνες της Β’ Κατηγορίας, θα γίνουν στο Βερολίνο 1 – 7 Μαϊου. Οι 2 πρώτες ομάδες, θα πάνε κι αυτές στο Λος Άντζελες για την τελική φάση (σύνολο 8 ομάδες).

Στις γυναίκες, προκριματική φάση και για τους 2 Ομίλους θα διεξαχθεί αρχικά στο Ρότερνταμ (11-13 Απριλίου) και στη συνέχεια στην Αθήνα (19-21 Απριλίου), ενώ η Τελική στο Λογκ Μπιτς (23-25 Ιουνίου). Οι 2 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου, παίρνουν μεν την πρόκριση για την τελική φάση, αλλά θα παίξουν κανονικά στην Αθήνα, απ' όπου άλλες δύο ομάδες (3ες και 4ες στο Ρότερνταμ) θα πάρουν το εισιτήριο.

Στο Βερολίνο (1-7 Μαϊου) θα γίνει η προκριματική φάση της Β’ Κατηγορίας, με τις 2 πρώτες ομάδες να προκρίνονται στο Λογκ Μπιτς (8 ομάδες σύνολο).

Η Ελλάδα, μετέχει τόσο με την Εθνική ομάδα των Ανδρών, όσο και την αντίστοιχη των Γυναικών, στην διοργάνωση.

Οι Όμιλοι όπως έχουν προκύψει:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Ιαπωνία, Κροατία, Ουγγαρία, Γαλλία, ΗΠΑ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Σερβία, ΕΛΛΑΔΑ, Γεωργία, Αυστραλία, Ισπανία, Μαυροβούνιο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, Ολλανδία, Ουγγαρία, Αυστραλία

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κίνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ