ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Η ΔΟΕ βράβευσε τη Βούλα Κοζομπόλη στη Λοζάνη

  11.11.2015 22:14       1810

Το βραβείο «IOC Women & Sport Awards 2015» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, για την Ευρωπαϊκή ήπειρο, απονεμήθηκε χτες στη Λοζάνη στη Βούλα Κοζομπόλη.

Στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λοζάνης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και Aσημένια Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης το 2004 με την Εθνική μας ομάδα, Βούλα Κοζομπόλη, παρέλαβε από την Lydia Nsekera (chair of the IOC Women in Sport Commission), το βραβείο που αποτελεί σημαντική στιγμή για την ίδια, τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και τον αθλητισμό μας γενικότερα.

 Η βράβευση της έγινε παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ κ. Bach και των λοιπών μελών της ΔΟΕ, καθώς και του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) κ. Καπράλου, του Πρέσβη της Ελλάδας στην Ελβετία κ. Μάνεση και άλλων

Η ίδια, δήλωσε για την σπουδαία της αυτή βράβευση: «Είμαι πολύ χαρούμενη που είχα την δυνατότητα να φέρω ακόμη μια μεγάλη διάκριση για την πατρίδα μου. Αυτό το διεθνές βραβείο από την ανώτατη αρχή του αθλητισμού, την ΔΟΕ, δεν αποτελεί μόνο αναγνώριση των προσπαθειών μου. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνω ακόμη περισσότερα στο να γίνει πράξη η προσφορά ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες σε όλους τους τομείς του αθλητισμού. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρο της κ. Σπύρο Καπράλο, για την έμπρακτη συμπαράσταση και όλους τους συναδέλφους μου ολυμπιονίκες για την συνεργασία τους, για την εκπλήρωση των κοινών μας σκοπών».

Η ΚΟΕ, από την πλευρά της, συγχαίρει την Βούλα Κοζομπόλη, για την σπουδαία αυτή τιμητική της διάκριση που αντανακλά και στο άθλημα της υδατοσφαίρισης που υπηρέτησε με επιτυχία για σειρά ετών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ