ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΝΔΡΩΝ

Η Ελλάδα 10-6 τον Καναδά, παρούσα στο Λονδίνο!

  07.04.2012 04:57       1316

Μπροστά ο αρχηγός και από κοντά τα υπόλοιπα παιδιά. Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών νίκησε 10-6 τον Καναδά, τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Έντμοντον και πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το ερχόμενο καλοκαίρι!

Όπως το έπραξε 13 φορές στο παρελθόν, 8 συνεχόμενες από το 1980, όσες κανένα άλλο ομαδικό μας άθλημα, όπως εκείνη γνωρίζει να το κάνει εκεί και όταν πρέπει.

Δεν είχε την σπουδαία εμφάνιση η Εθνική μας, κόντρα στους οικοδεσπότες του Προολυμπιακού τουρνουά, που φιλότιμα μεν, πάλεψαν μέχρι και το τρίτο 8λεπτο, πλην όμως υπέκυψαν στην ανωτερότητα των διεθνών μας πολιστών.

Η άμυνα λειτούργησε ασφαλώς καλύτερα από την επίθεση μας, όπου ναι μεν πήραμε λιγότερες από τις μισές αντίστοιχες του Καναδά, αλλά δεν ήμασταν εύστοχοι (1/5).

Αντίδοτο και μάλιστα ισχυρό, η άμυνα μας στον παίκτη λιγότερο (2/11) που ουσιαστικά έβγαλε νοκ άουτ τους Καναδούς που έπαιρναν με ευκολία τις αποβολές, όπως και τα – πολλά πάλι – επιθετικά εις βάρος μας …

Δύο ήταν τα καθοριστικά σημεία που έγειραν αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ μας. Το γκολ του Αργύρη Θεοδωρόπουλου με πέναλτι που κέρδισε ο Κώστας Μουρίκης (2.06’’ του δεύτερου 8λέπτου αστόχησε σε άλλο ο Χρήστος Αφρουδάκης), στα 8’’ από τη λήξη του τρίτου 8λέπτου (8-5) και το γκολ του Μανώλη Μυλωνάκη (9-5) στις αρχές της τελευταίας περιόδου (7.30’’) που πέρασε τη μπάλα από τη … βελόνα.

Οι όποιες ελπίδες του Καναδά με το γκολ του Μπόιντ (9-6) λίγο μετά (5.05’’), έσβησαν από το τέταρτο και τελειωτικό χτύπημα του κάπτεν (Γιώργος Αφρουδάκης), στα 2.17’’ από το φινάλε.

Η Εθνική δεν έχασε μεν το προβάδισμα ποτέ στο σκορ, πλην όμως για δυόμιση 8λεπτα δυσκολεύτηκε από τους σκληροτράχηλους Καναδούς.

Όταν βέβαια βρήκαμε καλύτερο ρυθμό, η ποιότητα ήταν εμφανής και η σιγουριά για τον τελικό νικητή το ίδιο.

8ΛΕΠΤΑ: 2-1, 2-1, 4-3, 2-1

ΕΛΛΑΔΑ (Ντράγκαν Άντριτς): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Μιράλης, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 3, Αφρουδάκης Χρ. 2, Δελακάς, Αφρουδάκης Γ. 4, Φουντούλης Ι., Μουρίκης, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος

ΚΑΝΑΔΑΣ (Άλεξ Μπέσλιν): Ράνταλ, Κουντάμπα, Βικάλο, Κονσταντίν – Μπίκα 2, Μπόιντ 1, Ρόμπινσον, Γκάσιτς, Γκράχαμ 2, Φέλταμ 1, Κόνγουεη, Ντάιγκλ, Μακ Ελρόι, Άλεκσιτς

Τα άλλα 3 εισιτήρια για το Λονδίνο πήραν, το Μαυροβούνιο (19-6 την Τουρκία), η Ρουμανία (19-8 την Βραζιλία) και η Ισπανία (11-7 τα Σκόπια).

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας, το Μαυροβούνιο (00.40 της Κυριακής ώρα Ελλάδας), στον έναν από τους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης. Στον δεύτερο θα παίξουν (02.00) η Ρουμανία με την Ισπανία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ