ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΆΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Η ελληνική κολύμβηση εξελίσσεται

  29.05.2012 12:38       1617

Ο «χρυσός» αθλητής μας Άρης Γρηγοριάδης μίλησε χθες, κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την εμφάνιση της ελληνικής αποστολής στο Ντέμπρετσεν γενικά, αλλά και την προσωπική του επίδοση.

«Ως ομάδα τα πήγαμε περίφημα. Πρόκειται για την καλύτερη αποστολή στην ιστορία μας. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, σπάσαμε ρεκόρ στους τελικούς και σε μετάλλια. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι μετά από μια δύσκολη χρονιά για όλα τα παιδιά. Δεν σταματάμε όμως εδώ, συνεχίζουμε μέχρι το Λονδίνο και τους Ολυμπιακούς».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του δήλωσε: «Ήταν η δυσκολότερη χρονιά και όταν ανέβηκα πάνω στο βάθρο ήταν ταυτόχρονα και η πιο συγκινητική. Είχαμε πολλά προβλήματα αλλά καταφέραμε και τα ξεπεράσαμε. Είχαμε ψυχολογική πίεση όμως προσαρμοστήκαμε και μας βγήκε σε καλό και σε μένα και στα υπόλοιπα παιδιά. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου που ήταν κοντά μου από την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα και με στήριξε πιο πολύ ψυχολογικά».

Για την εμφάνισή του προσωπικά στο Ευρωπαϊκό του Ντέμπρετσεν, ο Έλληνας πρωταθλητής είπε: «Πάντα πηγαίνω με χαμηλούς τόνους, ξέρω όμως τις δυνατότητές μου. Ήξερα ότι αυτός ο χρόνος, κάτω από 54’’, θα μου έδινε μετάλλιο. Ήμουν σε φανταστική κατάσταση, το πραγματοποίησα και μου έδωσε το χρυσό».

Ο Άρης Γρηγοριάδης αναφέρθηκε και στο μέλλον της ελληνικής κολύμβησης, λέγοντας: «Κάναμε κάτι πολύ σπουδαίο. Η Ελλάδα στο άθλημα της κολύμβησης εξελίσσεται. Έχουμε μία σπουδαία πορεία που συνεχίζεται. Δεν μπορούμε να είμαστε από τις χώρες που πρωταγωνιστούν, αλλά η Ελλάδα ακολουθεί παρά τα προβλήματα και αναδεικνύει νέα ταλέντα, νέους αθλητές που φέρνουν μετάλλια πίσω στην πατρίδα»

«Πρέπει να κάνω ένα χρόνο γύρω στο 53.30 με 53.40 που θα με κάνει να βρεθώ στον τελικό και από εκεί και πέρα είναι όλα ανοιχτά», δήλωσε όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Στη φωτογραφία ο «χρυσός» Πρωταθλητής Άρης Γρηγοριάδης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος