ΤΕΧΝΙΚΗ / 23ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Η εμφάνιση της Εθνικής μας ικανοποιεί και μας χαροποιεί ιδιαίτερα»

  17.07.2024 13:32       153

Δυο μετάλλια και πολλές παρουσίες σε τελικούς ήταν το αποτέλεσμα της ελληνικής παρουσίας στο 23ο παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης που ολοκληρώθηκε πλέον στο Βελιγράδι.

Ο Γιώργος Καλτσουκαλάς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ.Υποβρύχιο και η Ελένη Καλφίδου επίσης το ασημένιο μετάλλιο στα 1500μ. Επιφάνεια Γυναικών με επίδοση 13:36.09 που αποτελεί νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ Νεανίδων και Κορασίδων.

 Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, Γιάννης Καλαϊτζογλίδης μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, προχώρησε σε ένα γενικότερο απολογισμό: «Σε επίπεδο ανταγωνισμού ήταν ένα από τα δυσκολότερα παγκόσμια πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, μιάς και όλες οι κούρσες κρίνονταν αποκλειστικά στις λεπτομέρειες. Η εμφάνιση της Εθνικής, μας ικανοποιεί και μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Με μια  ελπιδοφόρα ομάδα, όπου κατά το ήμισυ της αποτελείτο από αθλητές της κατηγορίας νέων-νεανίδων, καταφέραμε να κατακτήσουμε δυο ασημένια μετάλλια και δεκάδες τελικούς.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους αθλητές και τους προπονητές τους, για την άψογη προετοιμασία τους για τον συγκεκριμένο αγώνα. Επίσης θα ήθελα να  ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου για τη  συγκεκριμένη αποστολή, προπονητή του Κ.Ο.Καλαμαριάς. Παύλο Μπάπκα».

Η αγωνιστική δραστηριότητα για την Τεχνική Κολύμβηση συνεχίζεται την αμέσως ερχόμενη εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης (25-28/7) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών και στη συνέχεια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Open Water Τεχνικής, 29-31/7, στην Καλαμαριά (πλαζ Αρετσούς).

Οι 13 αθλητές/τρεις που αγωνίσθηκαν στο Βελιγράδι ήταν οι:

Καλτσουκαλάς Γιώργος (Δελφίνια Περιστερίου)

Παναγιωτίδης Γιώργος (Κ.Ο.Καλαμαριάς)

Νικολαϊδης Ευάγγελος Σάββας (Κ.Ο.Καλαμαριάς)

Τσιάβος Κωνσταντίνος (Α.Ε.Χαϊδαρίου)

Μπόνιας Χρήστος Ιωάννης (Ν.Ο.Αμφιθέας)

Ιωακειμίδης Γιάννης (Ν.Ο.Αμφιθέας)

Ηλιάκη Μαρία (Γλαύκος Περιστερίου)

Τελιούση Ιφιγένεια (Κ.Ο.Καλαμαριάς)

Καλφίδου Ελένη (Κ.Ο.Καλαμαριάς)

Παντελόγλου Λυδία (Νίκη Bόλου)

Περάκη Γεωργία (Ν.Ο.Χανίων)

Καπέρδα Γιολάντα (Άλμπατρος Ιωαννίνων)

Δεληγιάννη Ειρήνη (Ν.Ο.Αμφιθέας)

Συνοδοί προπονητές ήταν οι Γιάννης Καλαϊτζογλίδης (Ομοσπονδιακός Προπονητής), Παύλος Μπάπκας (Κ.Ο.Καλαμαριάς) και αρχηγός Αποστολής ο Ηλίας Ξιάρχος (Μέλος Δ.Σ. ΚΟΕ και Έφορος Τεχνικής Κολύμβησης).

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος