ΤΕΧΝΙΚΗ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΤΑΜΑΝΙΚΑΣ

Η επιστροφή θα είναι γρήγορη και ποιοτική

  25.05.2020 10:27       1664

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των αθλητών επιπέδου της τεχνικής κολύμβησης που επέστρεψαν στις προπονήσεις. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Σαλταμανίκας αναφέρεται στο γεγονός και τονίζει:

«Μετά από δυόμισι μήνες αποχής επιστρέψαμε στον χώρο που αγαπάμε όλοι μας, προπονητές και αθλητές. Επιτέλους οι περισσότερες ομάδες ξεκίνησαν σιγά - σιγά την φυσική κατάσταση των αθλητών τους και ευελπιστώ σύντομα να επανέλθουν στα κανονικά επίπεδα. Το άθλημα της τεχνικής Κολύμβησης είναι λιγότερο επικίνδυνο γιατί δεν έχει επαφή ο ένας αθλητής με τον άλλο στην υπόθεση του κορονοϊού».

Προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στην διασπορά του ιού και ακολουθώντας κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι ιθύνοντες του αθλήματος αποφάσισαν να διεξαγάγουν τον Αύγουστο τα πανελλήνια πρωταθλήματα σε τέσσερις περιφέρειες.

«Αναφορικά με τον αγωνιστικό πρόγραμματισμο του πρωταθλήματος, μετά από τηλεδιασκέψεις που είχαμε μεταξύ του τεχνικού συμβούλου κυρίου Αλέξανδρου Ξιάρχου με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές, τον Γιάννη Καλαιτζογλίδη και εμένα και την συμβολή του κυρίου Ηλία Ξιάρχου, κάναμε τις προτάσεις μας και καταλήξαμε να διαμορφώσουμε το πρόγραμμα των αγώνων και να χωρίσουμε το πρωτάθλημα σε 4 περιφέρειες. Στην Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κρήτη και Χίο, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και να ακολουθούμε πίστα το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για την υγεία όλων μας».

Ο Γιώργος Σαλταμανίκας εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους προπονητές που υπηρετούν το άθλημα και τους συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στην αποφυγή τραυματισμών για τους αθλητές τους.

«Θέλω να πω στους προπονητές καλή αρχή, δύναμη για να ολοκληρώσουν το έργο που είχαν αφήσει και να ετοιμάσουν τους αθλητές όσο μπορούν καλύτερα, χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς».

Τα αποτελέσματα των πανελληνίων πρωταθλημάτων, σε συνδυασμό με εκείνα των χειμερινών αγώνων που έχουν προηγηθεί, θα αποτελέσουν τα κριτήρια επιλογής για την συγκρότηση των Εθνικών ομάδων και την συμμετοχή της χώρας στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εάν και εφόσον αυτά διεξαχθούν μετά από απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

«Με βάση το χειμερινό πρωταθλήμα που έγινε στη Λάρισα τον Φεβρουάριο και του πανελληνίου πρωταθλήματος τον Αύγουστο, θα συγκροτηθούν και οι Εθνικές ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Ανδρών - γυναικών και Εφήβων - Νεανίδων. Φυσικά περιμένουμε την απόφαση που θα πάρει η Παγκόσμια ομοσπονδία το πότε και που θα διεξαχθούν οι αγώνες, με γνώμονα πάντα την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού για τη ασφάλεια και την υγεία των αθλητών».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ