ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η επιστροφή των "δελφινιών" μας από το Ντόρντεχτ

  15.07.2014 11:39       1350

Φώτο: Από την επιστροφή τα μεσάνυχτα της ελληνικής αποστολής που εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας

Επέστρεψε αργά χθες το βράδυ  η Ελληνική αποστολή η οποία πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων το οποίο ολοκληρώθηκε στο Ντόρντεχτ της Ολλανδίας. Την αποστολή υποδέχθηκε η Άννα Μαρκοπούλου, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ.

Φώτο: Τους κολυμβητές μας (διακρινονται Απόστολος Χρήστου και Φώτης Μυλωνάς) συνεχάρη εκ μέρους της ΚΟΕ, το μέλος του Δ.Σ, Άννα Μαρκοπούλου

Η Ελληνική ομάδα κατέκτησε συνολικά 4 μετάλλια, 1 χρυσό, 2 ασημένια και 1 χάλκινο. Ο Απόστολος Χρήστου έσπασε τα κοντέρ πετυχαίνοντας δύο παγκόσμια ρεκόρ Εφήβων στα 100μ ύπτιο και κατακτώντας μετάλλια σε 50μ, (ασημένιο) 100μ (χρυσό) και 200μ ύπτιο (ασημένιο), σε όλα τα αγωνίσματα στα οποία έλαβε μέρος και ο Φώτης Μυλωνάς ήταν 3ος στα 50μ ελεύθερο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Παράλληλα η εν γένει παρουσία της Ελληνικής αποστολής ήταν αξιέπαινη καθώς όλα σχεδόν τα παιδιά βελτίωσαν τις ατομικές τους επιδόσεις ενώ είχαμε πλήθος συμμετοχών σε ημιτελικούς και τελικούς αγωνισμάτων.

Ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής και αντιπρόεδρος της  ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός τοποθετήθηκε σχετικά με τη βοήθεια την οποία πρέπει η πολιτεία να προσφέρει σε αθλητές υψηλού επιπέδου:«Τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους για αυτούς τους αγώνες. Ήταν ένα ταξίδι  κοπιαστικό. Όσον αφορά την  πολιτεία, πρέπει να καταλάβει ότι το Ελληνικό κολύμπι είναι πολύ ψηλά. Πρέπει να κάνει μια προσπάθεια έτσι ώστε τα κολυμβητήρια να μείνουν ανοιχτά, γιατί οι κολυμβητές επιτυγχάνουν αυτά τα αποτελέσματα και μπορούν περισσότερα. Πρέπει η πολιτεία να το δει τελείως διαφορετικά. Εύχομαι αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον της Ελληνικής κολύμβησης να βρουν την ανάλογη θαλπωρή για να επιτύχουν ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα. Η κολύμβηση μας κάνει υπερήφανους, οι αθλητές κάθε μέρα βελτιώνονται και αν η πολιτεία καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια θα έχουμε και άλλες διακρίσεις. Κατά πρώτον  πρέπει να ανοίξει τα κολυμβητήρια και δεύτερον να μεγαλώσει τα πριμ. Αυτά που δίνει για την τρίτη θέση να τα δίνει για όλη την οκτάδα. Εύχομαι τα παιδιά να πετύχουν και στο μέλλον αυτά που μπορούν. Όλη η ομάδα είχε σύμπνοια. Τα παιδιά είναι υψηλού επίπεδου και έκαναν μεγάλη προσπάθεια κόντρα σε αντίξοες συνθήκες. Ήταν μια ομαδική προσπάθεια». 

Φώτο: Περήφανοι για τα μετάλλια που μας χάρισαν οι κολυμβητές μας. (από αριστερά προς τα δεξιά) Νίκος Γέμελος, Φώτης Μυλωνάς, Απόστολος Χρήστου και ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Χριστόδουλος Χούμας.

Ο συνοδός προπονητής της Ελληνικής αποστολής στην Ολλανδία, Νίκος Γέμελος, σημείωσε: «  Ήταν μια προσπάθεια ετών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα μετάλλια που βλέπουμε. Είναι μια προσπάθεια της ΚΟΕ σε συνδυασμό με αυτούς τους αθλητές, οι οποίοι δίνουν από μικρή ηλικία διακρίσεις στην Ελλάδα και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Μεγάλο ρόλο παίζουν οι οικογένειες τους και η προσπάθεια που κάνουν οι γονείς τους .Ο χαρακτήρας των παιδιών είναι πολύ καλός, καθώς είναι όλοι χαμηλών τόνων. Πιστεύω θα φέρουμε και άλλα μετάλλια στο μέλλον γιατί έχουμε την συνταγή. Ο πρωταθλητισμός είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Δεν είναι μόνο η προπόνηση η το ταλέντο. Είναι και όλα τα άλλα, όπως οικογένεια, προσωπικότητα, χαρακτήρας. Η πειθαρχία παίζει μεγάλο ρόλο και η δουλειά. Ευχαριστούμε τον κ. Κατσαρό για την καταλυτική συμμέτοχη του στην αποστολή. Ήταν αρχηγός.»

Φώτο: Κουρασμένος αλλά πανευτυχής με τα τρία μετάλλια που κατέκτησε κρεμασμένα στο στήθος του ο απόλυτος πρωταγωνιστής των αγώνων Απόστολος Χρήστου

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Απόστολος Χρήστου, δήλωσε από την πλευρά του: «Νιώθω πολύ ικανοποιημένος από αυτά τα οποία πέτυχα και οι επιτυχίες αυτές με κάνουν ακόμη πιο δυνατό για το νέο στόχο που είναι η Ολυμπιάδα Νέων τον Αύγουστο και για το μέλλον  μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και  τους προπονητές μου γιατί χωρίς τη δική τους συμβολή δε θα κατάφερνα να φτάσω στο σημείο που είμαι».

Φώτο: Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Φώτης Μυλωνάς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα 50 μ ελεύθερο

Ο Φώτης Μυλωνάς στις δηλώσεις του σχολίασε τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες η Ελληνική αποστολή ανταπεξήλθε επάξια: «Κάναμε το καλύτερο δυνατόν. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης όμως, πάντα υπάρχουν. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, θα παλεύουμε καθημερινά. Θέλω να ευχαριστήσω για αυτήν επιτυχία τον προπονητή μου, τους γονείς μου και γενικά όλο το περιβάλλον μου. Η καθημερινή προσπάθεια και η δουλειά μας επιβραβεύτηκε. Ο πρωταθλητισμός θέλει θυσίες. Μέσα από τον αθλητισμό βιώνεις και χαρές και λύπες που σίγουρα μένουν και σε διαμορφώνουν. Η αγάπη για την πατρίδα και οι δικοί μου προσωπικοί στόχοι έπαιξαν ρόλο και μου έδιναν κίνητρο. Κοιτάμε τους υπόλοιπους στόχους. Από κει και πέρα υπάρχει το παράπονο προς την πολιτεία όσον αφορά τα κολυμβητήρια που πολλά είναι κλειστά. Πρέπει να βοηθήσετε γιατί εδώ υπάρχει μέλλον».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος