ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Εθνική απέναντι στην αργυρή ολυμπιονίκη του Λονδίνου

  05.02.2013 11:26       1256

ΦΩΤΟ: Από παλιότερο αγώνα Ελλάδας - Ισπανίας

Την αργυρή ολυμπιονίκη του Λονδίνου, τον περασμένο Αύγουστο, αντιμετωπίζει αύριο (6/2) η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, για την 2η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Γουόρλντ Λιγκ στον Α’ Όμιλο Ευρώπης.

Το παιχνίδι, που διεξάγεται στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ», αρχίζει στις 20.30 με διαιτητές τον Ιταλό Αλεσάντρο Σεβέρο και τον Ολλανδό Άντον Μπέρβοτς.

Η Εθνική ομάδα της Ισπανίας, έρχεται στην Αθήνα το απόγευμα, με τις ακόλουθες 13 πολίστριες: Λάουρα Εστέρ, Μάρτα Μπατς, Άννα Εσπάρ, Ροζέρ Ταρραγκό, Ματίλντη Ορτίζ, Τζένιφερ Παρέχα, Λορένα Μιράντα, Πίλαρ Πένα, Αντρέα Μπλας, Όνα Μεσέγκερ, Μαρί Κάρμεν Γκαρσία, Λάουρα Λόπεζ, Κλάρα Εσπάρ.

Από τις «13», οι 12 ήταν παρούσες στο Λονδίνο, πλην της Κλάρα Εσπάρ που αντικαθιστά την Άννα Κοπάντο.

Μαζί τους, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μινγκέλ Όκα, οι συνεργάτες του Κλαούντιο Καμαρένα και Ζόρντι Βαλς, καθώς επίσης και ο γιατρός της ομάδας  Άλμπερτ Εστιάρτε.

Η Ισπανία θα προπονηθεί απόψε (19-20.00) και αύριο το πρωί (11-12.00) στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά.

Η Εθνική μας ομάδα, προετοιμάζεται για τον αγώνα της Τετάρτης, από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Μορφέση να έχει στην διάθεση του 16 πολίστριες από τις οποίες θα προκύψει και η 13άδα του αυριανού αγώνα.

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής, στον Όμιλο: Ισπανία – Ουγγαρία 9-12, Ουγγαρία – ΕΛΛΑΔΑ 10-8.

Η Βαθμολογία

  1. Ουγγαρία           22-17     6
  2. ΕΛΛΑΔΑ            8-10       0
  3. Ισπανία              9-12       0

Επόμενη αγωνιστική (13/3): ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία

Προκρίνονται οι δύο (2) πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης.

Η Τελική φάση της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τις 3 με 8 Ιουνίου στο Πεκίνο, με τη συμμετοχή 8 ομάδων (2 Αμερική, 2 Ασία / Ωκεανία, 4 Ευρώπη).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ