ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 15ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Η Εθνική Γυναικών αποκαλύπτεται για την πρεμιέρα με τις ΗΠΑ

  21.07.2013 00:13       888

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: (αποστολή ΠΣΑΤ Μάκης Τσίλκος)

   Την αισιοδοξία τους εκφράζουν από την Βαρκελώνη, όλες οι κοπέλες, από την παλαιότερη της Εθνικής και Ολυμπιονίκη της Αθήνας (είναι η μοναδική εκπρόσωπος εκείνης της ομάδας που πήρε το ασημένιο μετάλλιο το 2004), Αντιγόνη Ρουμπέση, μέχρι την 16χρονη και παγκόσμια κορασίδα, αλλά και συνάμα αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος στην Ελλάδα, Ελευθερία Πλευρίτου.

 Να λοιπόν τι δήλωσαν λίγες ώρες πριν το ξεκίνημα της υπεράσπισης του τίτλου της Σανγκάης (αύριο στις 14.30 ώρα Ελλάδας) κόντρα στις ΗΠΑ (οι άλλες ομάδες του ομίλου μας είναι η Βρετανία κι ο Καναδάς).

«Καλό να είσαι στην κορυφή, αλλά πολύ καλύτερο να παραμείνεις σε αυτήν. Η αλήθεια είναι, ότι το έργο μας εδώ στην Βαρκελώνη θα είναι δυσκολότερο από ότι στην Σανγκάη, γιατί πολλές οι ομάδες είναι ισοδύναμες και μας υπολογίζουν περισσότερο"

Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε, γνωρίζουμε τις δυνάμεις μας, και αφού περάσουμε τον σκόπελο των ΗΠΑ , χρειάζονται προσοχή κι άλλες ομάδες, η Βρετανία κι ο Καναδά. Έχουμε καλό συνδυασμό με τις νέες και τις παλιές παίκτριες, αφού ο ενθουσιασμός των νέων παιδιών στην ομάδα, γίνεται ένα με την με την εμπειρία των παλαιότερων και το κέρδος είναι πιο σημαντικό για την ομάδα. Γι αυτό λέω και επιμένω στην ομαδικότητα και στο καλό οικογενειακό κλίμα που έχουμε κι οφείλουμε να το διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού, για να πετύχουμε.

Η Ελλάδα έχει τον αθλητισμό και τόσες επιτυχίες του ως σημαία και σημείο αναφοράς στο εξωτερικό κι αυτό εμείς πρέπει να το συνεχίσουμε. Οι αθλητικές αξίες μένουν ανεξίτηλες στο πέρασμα του χρόνου, γιατί έρχονται με κόπους και θυσίες, που φαίνονται με βάση τα όσα περνάμε κάθε φορά, που μαζευόμαστε στην Εθνική και δεν έχουμε τους χώρους, τα κολυμβητήρια και τα γυμναστήρια να κάνουμε την δέουσα προετοιμασία, την ίδια ώρα που οι Ολυμπιονίκες Αμερικανίδες έχουν τα πάντα στη διάθεση τους. Είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα και θα τα καταφέρουμε. Καλό αγώνα να έχουμε".

  ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΡΟΥΜΠΕΣΗ: "Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ, που επέστρεψα στις τάξεις της εθνικής ομάδας και είμαι έτοιμη να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για το μεγαλείο της. Δεν μένουμε με τους τίτλους, αλλά είναι μια νέα διοργάνωση, με πολλά νέα παιδιά και θα προσπαθήσουμε με την ψυχική δύναμη που μας χαρακτηρίζει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα αυτή τα έχει όλα. Εμπειρία από την μια, ταλέντο και υποσχέσεις από την νέα φουρνιά, που σίγουρα με την καλή δουλειά και τις προσπάθειες που γίνονται μπορεί να φέρει τα καλά αποτελέσματα. Δύσκολο το έργο μας δεν λέω, αλλά θα το παλέψουμε, έστω και αν αντιμετωπίζουμε την πιο δυνατή ομάδα του Ομίλου, ίσως και του τουρνουά γενικότερα, τις ΗΠΑ. θα το παλέψουμε, όπως κάνουμε πάντα για την ομάδα και την Ελλάδα, μα πάνω από όλα για τον εαυτό μας".

 ΗΛΕΚΤΡΑ ΨΟΥΝΗ: "Όντως είναι δύσκολη η πρεμιέρα με τις ΗΠΑ, αλλά στα δύσκολα τα καταφέρνουμε. Υπάρχει άγχος, μια και πρέπει να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα, τον Παγκόσμιο τίτλο, αλλά με την Ολυμπιονίκη παίζουμε, είναι ομάδα που θέλει προσοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Εμείς έχουμε ομάδα με ταλέντο από την μια και σοβαρότητα από την άλλη. Δουλέψαμε καλά στην προετοιμασία και πιστεύω στο καλύτερο, έχοντας υπόψη πως στο ματς της πρεμιέρας όλα είναι ανοιχτά, αν και γνωρίζουμε καλά την αντίπαλο μας"

    ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΤΣΙΑ: "Είμαστε μια νέα ομάδα, αλλά με την κατάλληλη χημεία που έχουμε αποκτήσει μπορούμε να σταθούμε με αξιώσεις στην διοργάνωση. Κάθε αρχή είναι και δύσκολη, πόσο δε μάλλον ότι αντιμετωπίζουμε την Ολυμπιονίκη, άλλα κι εμείς ερχόμαστε με παγκόσμιους τίτλους. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο κι όλες μαζί θα τα καταφέρουμε".

    ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ : "Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είμαι πάντα αισιόδοξη και έχουμε δέσει σαν ομάδα, που πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στις δυσκολίες ενός Παγκόσμιου πρωταθλήματος. .Θέλουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε να φθάσουμε ψηλά, όπως έκαναν τα κορίτσια στην Σανγκαη κι εμείς ως νεανίδων στο Περθ".

   ΦΙΛΙΩ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ:  "Εύχομαι να κάνουμε καλή αρχή και μετά θα έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες για κάτι καλύτερο. Αντιμετωπίζουμε την καλύτερη περσινή ομάδα και πολύ δυνατή και φέτος, αυτή των ΗΠΑ , αλλά κι εμείς διαθέτουμε τα στοιχεία εκείνα που κάνουν μια ομάδα πρωταγωνίστρια. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και δεν παύουμε να αισιοδοξούμε, αφού πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα με διαφορετική φιλοσοφία, όμως αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".

   ΑΛΚΗΣΤΗ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ: "Είναι δύσκολη η πρεμιέρα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις Αμερικανίδες. Πρέπει να δώσουμε το εκατό τα 100 του εαυτού μας κι αν τα καταφέρουμε θα έχουμε κάνει το πρώτο και βήμα για κάτι καλό και σε αυτό το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να έχουμε άγχος και με την καλή συνεργασία όλων μας, σίγουρα θα πετύχουμε. Η ομάδα αν κι ανανεωμένη αρκετά έχει τα φόντα να πετύχει".

   ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΒΔΟΥ: "Η πρεμιέρα με τις ΗΠΑ είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για μας και γι αυτό χρειάζεται να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Αν και νεανική ομάδα, πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, άλλωστε το ελληνικό γυναικείο πόλο τα τελευταία 10 χρόνια , έχει δείξει πως πάντα τα καταφέρνει."

     ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:" Παίξαμε πρόσφατα σε τουρνουά με τις ΗΠΑ, πολύ δύσκολη ομάδα κι ακόμη δυσκολότερη θα είναι σε επίσημη συνάντηση όπως είναι το Παγκόσμιο. Άλλωστε είναι η Ολυμπιονίκης, όμως κι εμείς διαθέτουμε καλή ομάδα, με παγκόσμιες πρωταθλήτριας σε γυναίκες και νεανίδες. Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την επιτυχία της εθνικής μας"

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ:  "Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας , της εθνικής μας ομάδας και φυσικά ως πρωτάρα σε Παγκόσμιο έχω την διάθεση και τον ενθουσιασμό για την επιτυχία. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο".

    ΑΛΚΗΣΤΗ ΜΠΕΝΕΚΟΥ: "Είμαι αγχωμένη ως νέα στην ομάδα, αλλά πιστεύω πως ερχόμενη πιο πως και οι άλλες .5 συναθλήτριες μου από τις νεανίδες, έχουμε τον ενθουσιασμό και το πείσμα για να τα καταφέρουμε να σταθούμε επάξια δίπλα στις μεγάλες. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα κι αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Η ευθύνη των επιτυχιών που είχαμε μας κάνει πιο δυνατές´".

    ΧΡΥΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: "Μεγάλη τιμή για μένα είναι που βρίσκομαι εδώ μετέχοντας στην ομάδα που κατέκτησε τον Παγκόσμιο τίτλο. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό κι εύχομαι σε όλα τα κορίτσια να πετύχουμε στον στόχο μας και να συνεχίσουμε τις επιτυχίες του ελληνικού πόλο.´

   ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ:" Πρέπει να συνδυάσουμε στο απόλυτο. Την πείρα με τόν ενθουσιασμό και χωρίς άγχος από το πρώτο ματς, για να τα καταφέρουμε. Προσωπικά πιστεύω πως είναι πολύ δυνατός αντίπαλος οι ΗΠΑ, όμως με ψύχραιμο τρόπο και με την δύναμη της λογικής και της ψυχής μας μπορούμε να πετύχουμε και το έχουνε αποδείξει πως στα δύσκολα τα πάμε καλύτερα."

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ