ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Νίκος Κραουνάκης

«Η Εθνική Κολύμβησης μπορεί να περιμένει πολλά»

  11.02.2014 12:49       973

Για τους Χειμερινούς Αγώνες Κολύμβησης στις κατηγορίες Παγκορασίδων και Παμπαίδων μίλησε ο Νίκος Κραουνάκης. Ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ έκανε ιδιαίτερη μνεία στα δύο πανελλήνια ρεκόρ της 13χρονης Νικολέτας Παυλοπούλου, που δείχνει ότι αποτελεί το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης.

«Είχαμε πολύ ικανοποιητικούς χρόνους και καλό συναγωνισμό. Υπάρχουν αξιόλογα παιδιά και η Εθνική Κολύμβησης μπορεί να περιμένει πολλά. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι η επιδόσεις της Παυλοπούλου. Είναι ένα χαρισματικό παιδί και τα δύο πανελλήνια ρεκόρ δείχνουν ότι το μέλλον για εκείνη είναι ελπιδοφόρο. Δε πρέπει όμως να επαναπαυτούμε. Οι αγώνες συνεχίζονται το επόμενο Σαββατοκύριακο, τόσο στον Πειραιά όσο και στην Καβάλα. Θα εξετάσουμε τις συμμετοχές και εκτιμούμε ότι μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα και από τα παιδιά που παίρνουν μέρος στις υπόλοιπες κατηγορίες».

Θετικά κρίνονται τα αποτελέσματα των Χειμερινών Αγώνων Κολύμβησης σύμφωνα και με το Δημήτρη Σαρακατσάνη. Ο Γενικός Γραμματέας της  ΚΟΕ, σχολιάζοντας τις πολύ καλές επιδόσεις που σημειώθηκαν, επεσήμανε:«Υπήρξαν δύο πανελλήνια ρεκόρ, επιδόσεις πολύ σημαντικές. Οι σημερινές συνθήκες είναι δύσκολες για το χώρο της κολύμβησης και οι συγκυρίες τέτοιες, που μας αναγκάζουν να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Τα σωματεία προσπαθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα με τα κολυμβητήρια, που είτε δεν έχουν άδεια, είτε υπολειτουργούν, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο αθλητών και προπονητών. Αυτό φάινεται και στο γεγονός ότι προηγούμενες χρονιές είχαμε περισσότερα ρεκόρ. Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια όλων και της ΚΟΕ, τα προβλήματα λύνονται. Οι αγώνες συνεχίζονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε Αθήνα και Καβάλα, αν και στην περιφέρεια ίσως υπάρχουν κάποιες παραπάνω δυσκολίες, λόγω της οικονομικής στενότητας την οποία και βιώνει συνολικότερα ο χώρος μας. Περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα που μας ικανοποιούν, γιατί διαθέτουμε άριστο έμψυχο δυναμικό».  

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ:Νίκος Χαραλαμπόπουλος