ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ

Η Εθνική μας απέναντι στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ουγγαρία, αύριο (11/2) στην Πάτρα

  10.02.2014 17:45       992

ΦΩΤΟ (Κώστας Λαμπρόπουλος): Από τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα

Τον τρίτο της στη σειρά αγώνα, για την προκριματική φάση του Β’ Ομίλου της Ευρώπης στο φετινό Γουόρλντ Λιγκ, δίνει αύριο (11/2) το βράδυ (20.00) στην Πάτρα με αντίπαλο την Ουγγαρία, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών.

Το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου «Αντώνης Πεπανός» της αχαϊκής πρωτεύουσας, δόθηκε Συνέντευξη Τύπου των συνδιοργανωτών του αυριανού αγώνα που είναι η ΚΟΕ και η Διοίκηση του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρο (ΠΕΑΚ).

Οι ομιλητές της, μεταξύ των άλλων τόνισαν:

Παναγιώτης Κογκόλης (Πρόεδρος ΠΕΑΚ): «Κερδίσαμε αυτή την διοργάνωση γιατί έχουμε καταφέρει να λειτουργεί σωστά το Κολυμβητήριο μας.

Από την πρώτη επαφή που είχα με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ, διαπίστωσα ότι είναι κοινή η θέληση να έχουμε στενή συνεργασία και για μελλοντικές διοργανώσεις στην Πάτρα.

Καλωσορίζουμε την Εθνική μας ομάδα στην πόλη και ευελπιστούμε ότι θα είναι η νικήτρια απέναντι στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια, Εθνική ομάδα της Ουγγαρίας»

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ): «Είναι ιδιαίτερη τιμή για την ΚΟΕ που γίνεται εδώ αυτό το παιχνίδι. Η σχέση άλλωστε της πόλης με το άθλημα είναι ιστορική από καταβολής του. Υπάρχει τεράστια παράδοση και ιστορία στην ελληνική υδατοσφαίριση με τον ΝΟΠ. Μεταγενέστερα και με τη ΝΕΠ κυρίως στη γυναικεία υδατοσφαίριση.

Θα πρέπει να θυμίσω ότι στην Πάτρα έγινε η πρώτη τελική φάση αυτού του θεσμού, του Γουόρλντ Λιγκ δηλαδή, το 2002, ενώ πριν 2 χρόνια η Εθνική μας είχε ξαναπαίξει με αντίπαλο την Ισπανία για την ίδια διοργάνωση και είχε νικήσει (9-7).

Η Ουγγαρία είναι ένας μεγάλος αντίπαλος. Μία από τιε 2-3 κορυφαίες ομάδες στον κόσμο, Παγκόσμια πρωταθλήτρια το περασμένο καλοκαίρι στη Βαρκελώνη.

Εμείς, μετά τη νίκη μας μέσα στ Ζάγκρεμπ επί της Κροατίας, θέλουμε τη νίκη. Πιστεύω σ’ αυτή την Εθνική ομάδα που στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πέρα από την 6η θέση, κατά γενική ομολογία έπαιξε το καλύτερο πόλο.

Στον οικονομικό «Γολγοθά» που βιώνει η Ομοσπονδία, χρειαζόμαστε τέτοια βοήθεια όπως αυτή των ανθρώπων της Πάτρας και του ΠΕΑΚ.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση του και ειδικότερα στον Νίκο Βασιλείου».

Σάκης Κεχαγιάς (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Είναι χαρά και τιμή για εμάς να παίζουμε στην Πάτρα σε ένα κοινό που το θυμάμαι με δέος από τότε που ήμουνα αθλητής. Ένα κοινό εθισμένο στις νίκες κι αυτός μας αρέσει.

Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος»

Χρήστος Αφρουδάκης (Αρχηγός Εθνικής ομάδας): «Είναι χαρά μας να αγωνιζόμαστε εδώ. Τα είπαν όλα ο Πρόεδρος και ο προπονητής μας. Το κοινό της Πάτρας είναι μοναδικό εξ ου και το «δαίμονες» που ακολουθεί τον ΝΟΠ. Είναι τιμή να παίζουμε στην επαρχία. Το παιχνίδι το αυριανό ίσως και να δώσει την πρόκριση στην τελική φάση. Το πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κερδίσουμε κι αυτό πιστοποιεί και η εκτός έδρας νίκη μας επί της Κροατίας.

Δεν θα είναι μικρό πράγμα να αφήσουμε εκτός, τόσο τη χρυσή ολυμπιονίκη (Κροατία) όσο και την Παγκόσμια πρωταθλήτρια (Ουγγαρία)».

Χριστόδουλος Κολόμβος (διεθνής πολίστας): «Μπράβο στο ΠΕΑΚ και την ΚΟΕ για την επιλογή να γίνει εδώ το παιχνίδι. Είμαι ευτυχής που θα παίξω μετά από καιρό στην πόλη μου. Θα δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας για τη νίκη».

Αλέξανδρος Γαϊτανάρος (Μέλος ΔΣ ΚΟΕ): «Συγχαρητήρια στο ΠΕΑΚ για τη φιλοξενία του αγώνα στην Πάτρα. Καλώ τον κόσμο να έλθει στον αυριανό αγώνα, μαζικά. Παίζουμε με την Παγκόσμια πρωταθλήτρια και αυτό τα λέει όλα».

Γιάννης Κουλούρης (Γεν. Γραμματέας ΠΕΑΚ): «Είναι μεγάλη υπόθεση για τους Πατρινούς αυτό το παιχνίδι. Μεγάλη τιμή»

Νίκος Βασιλείου (Αντιπρόεδρος ΠΕΑΚ, Διεθνής Διαιτητής Υδατοσφαίρισης): «Η δουλειά είναι συλλογική. Στο ΠΕΑΚ είμαστε μια ομάδα καλή γι αυτό και το Κολυμβητήριο είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας. Ελπίζω το παιχνίδι αυτό να γίνει η αρχή για να έλθουν κι άλλες διοργανώσεις στην Πάτρα».

Οι Ούγγροι

Το απόγευμα έφτασε στην Πάτρα και η αποστολή της Εθνικής Ουγγαρίας η οποία το βράδυ θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προπόνηση στο «Αντώνης Πεπανός».

Στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι, στο Μίσκολτς (12 Νοεμβρίου), οι Μαγυάροι είχαν επικρατήσει με 8-5 της Εθνικής μας ομάδας, όπως αργότερα (14 Ιανουαρίου) στο Σίμπενικ και της Κροατίας με 8-7 στα πέναλτι (6-6 η κανονική διάρκεια).

Η Εθνική μας, που βρίσκεται στην Πάτρα με 15 ετοιμοπόλεμους πολίστες από την Κυριακή, έχει νικήσει κι αυτή την Κροατία (10 Δεκεμβρίου Ζάγκρεμπ) με 12-11 στα πέναλτι (7-7 η κανονική διάρκεια).

Διαιτητές της αυριανής αναμέτρησης που θα καλυφθεί απευθείας τηλεοπτικά από τον OTE SPORTS, είναι οι Ντέγιαν Άντζιτς (Μαυροβούνιο) και Γκέρνοτ Χάντσελ (Γερμανία) με παρατηρητή τον Αλεκσάνταρ Σόσταρ (Σερβία).

Η Βαθμολογία του Ομίλου μας

  1. Ουγγαρία           16-12     5
  2. ΕΛΛΑΔΑ           17-19     2
  3. Κροατία              18-20     1

Επόμενη αγωνιστική (11 Μαρτίου): ΕΛΛΑΔΑ – Κροατία

Η Τελική φάση θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι, 16-21 Ιουνίου.

Σε 73 συνολικά παιχνίδια κόντρα στους Μαγυάρους, η Ελλάδα, μετράει μόλις 5 νίκες με την πρώτη εδώ  στην Πάτρα (5-3, 16 Ιουνίου 1980 τουρνουά), ενώ μόνον την περυσινή περίοδο σημειώθηκαν άλλες δύο νίκες. Αρχικά στη Λαμία και το «Σαμαρτζίδης Καπ» (10-8) και κατόπιν στη Βουδαπέστη σε τουρνουά (10-9), στις 14 Ιουλίου.

Σε 6 παιχνίδια Γουόρλντ Λιγκ, η Ουγγαρία έχει 4 νίκες και η Ελλάδα, που έχει 13 συμμετοχές στην διοργάνωση, δύο (2).

Πρώτος σκόρερ μας ο Γιώργος Αφρουδάκης με 112 γκολ.

Στο σύνολο των αγώνων της Εθνικής μας, το αυριανό είναι το 1410ο στην ιστορία της (562 νίκες, 121 ισοπαλίες, 726 ήττες).

Πάτρα: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ