ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ Κ15 / ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ / ΛΟΥΛΕ

Η Εθνική παίδων στον δρόμο των μεταλλίων (9-7 την Ιταλία)

  08.07.2021 21:02       1730

Στον δρόμο των μεταλλίων βρίσκεται από την Πέμπτη 8 Ιουλίου το απόγευμα η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των παίδων που μετέχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ15 που γίνεται στην πόλη Λουλέ της Πορτογαλίας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 9-7 της Ιταλίας στον προημιτελικό της διοργάνωσης και προκρίθηκε στα ημιτελικά, εκεί όπου το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιουλίου, στις 18.30 το απόγευμα θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία (κέρδισε με 20-5 την Τουρκία).

Οι παίκτες του Φώντα Λεμπέση προηγήθηκαν με 3-0 στα πρώτα λεπτά της συνάντησης, οι Ιταλοί αντέδρασαν και προηγήθηκαν με 6-5 στο τέλος της τρίτης περιόδου για να έρθει μια μεγάλη προσπάθεια των Ελλήνων υδατοσφαιριστών οι οποίοι ανέτρεψαν το σκορ (με ένα διαδοχικό 4-0) και κέρδισαν τον κρίσιμο αυτό αγώνα.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ 9-7

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 1-3, 2-3, 4-1

ΕΛΛΑΔΑ (προπονητής Φώντας Λεμπέσης): Κρατημένος, Λυκούδης 3, Κόκκινος, Καρατζάς, Καπράγκος, Λασκαρίδης 3, Ζερβουδάκης 2, Μητράκης, Ζαχόπουλος, Σιαμάς 1, Αποστολάκος, Γιαννάτος, Μαυριόπουλος.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντε Μάρκι 2, Γκαμπατζιάννι 2, Άρκο 1, Μπαριτσέλι 1, Μαντοβάνι 1.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο ομοσπονδιακός προπονητής Φώντας Λεμπέσης προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Πάντα το παιχνίδι της 8αδας είναι ιδιαίτερο. Στο 4ο 8λεπτο καταφέραμε να φτάσουμε στο βαθμό συγκέντρωσης που χρειάζονταν για να κερδίσουμε το ματς. Τώρα κόντρα στην Ουγγαρία το Σάββατο, είναι ένας τελείως διαφορετικός αγώνας, αλλά έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά οτι θα φανούνε αντάξιοι των ονείρων μας και των προσδοκιών σας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ