ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Η FINA ανέβαλε το Παγκόσμιο Κύπελλο Καταδύσεων και το Προολυμπιακό τουρνουά Καλλιτεχνικής

  19.03.2020 17:21       1868

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία υγρού στίβου (FINA) ενημέρωσε σήμερα Πέμπτη (19/3) όλες τις εθνικές Ομοσπονδίες - μέλη της ότι η ειδική ομάδα Task Force, που συστήθηκε για την αντιμετώπιση της κατάστασης από τον κορωνοϊό covid-19, σε συνεννόηση με τη ΔΟΕ και τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, αποφάσισε -μετά την πρόσφατη αναβολή των Προολυμπιακών τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών- να αναβάλει και τη διοργάνωση των αγώνων πρόκρισης (που είναι και test event) για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη σε Καταδύσεις και Καλλιτεχνική (Συγχρονισμένη) Κολύμβηση, όπου θα μετείχαν και Έλληνες αθλητές.

Συγκεκριμένα αναβάλλονται:

-Το Παγκόσμιο Κύπελλο (FINA World Cup) των Καταδύσεων που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Τόκιο (Ιαπωνία) στις 21-26 Απριλίου 2020.

-Το Προολυμπιακό Τουρνουά (και test event) Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο Τόκιο 30 Απριλίου - 3 Μαΐου 2020.

Οι συγκεκριμένες διοργανώσεις αναβάλλονται έως τον Ιούνιο του 2020 (τόπος και ακριβείς ημερομηνίες θα επιβεβαιωθούν και θα ανακοινωθούν αργότερα).

Στο μήνυμά της η FINA διαβεβαίωσε ότι «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαφύλαξη της υγείας των αθλητών, των προπονητών και των υπαλλήλων, έχοντας πλήρη επίγνωση των σοβαρών περιορισμών που αντιμετωπίζει όσον αφορά την εκπαίδευσή τους και την κανονική προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής