ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η γνώμη των προπονητών: Άκης Οικονόμου, Παναγιώτης Βελέντζας, Τάσος Καράμπελας

  19.02.2024 23:06       1304

Είναι οι άνθρωποι πίσω από τις επιτυχίες και τις διακρίσεις, αυτοί που περνάνε ώρες ατέλειωτες με τους αθλητές τους και βιώνουν μαζί τους όλο το Γολγοθά. Οι προπονητές Άκης Οικονόμου, Παναγιώτης Βελέντζας, και Τάσος Καράμπελας καταθέτουν τα συμπεράσματά τους από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

Άκης Οικονόμου: «Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση και από το τεχνικό επιτελείο για τη προσπάθεια των παιδιών. Τους περισσότερους στόχους που είχαμε θέσει τους πετύχαμε, στοχευμένα μάλιστα αυτή τη φορά. Και οι προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι τελικοί και οι ημιτελικοί και το μετάλλιο του Απόστολου, ήταν πολύ ολοκληρωμένη η προσπάθεια. Σύντομα θα πρέπει να ξαναμπούμε στις προπονήσεις εν όψει των στόχων του καλοκαιριού, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών και βεβαίως τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα, πλέον έχουμε μεγαλύτερες προσδοκίες. Υγεία να έχουμε και όλοι θα μπορέσουν να φτάσουν στο μεγάλο στόχο του καλοκαιριού για να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Παναγιώτης Βελέντζας: «Το μετάλλιο είναι μια δικαίωση στις προσπάθειες που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, το κυνηγούσαμε πολλές φορές, είναι ο τέταρτος τελικός του Απόστολου σε παγκόσμιο. Ήρθε η ώρα να το κατακτήσουμε και το κάναμε. Αυτό μας δίνει μεγάλη ώθηση και δύναμη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι το μόνο μετάλλιο που του λείπει. Στο Παρίσι θα κυνηγήσουμε το όνειρό μας και αυτό είναι το ολυμπιακό μετάλλιο, για αυτό δουλεύουμε και για αυτό προσπαθούμε».

Τάσος Καράμπελας: «Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε ένα καλύτερο χρόνο γιατί έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός ότι είμαστε πέμπτοι στον κόσμο, είμαστε πανευτυχείς. Ήταν ο πρώτος μας τελικός σε παγκόσμιο, υπήρχε αρκετή πίεση, βγάλαμε το 56' που θέλαμε στην σκυταλοδρομία και ύστερα από άλλα τέσσερα 100μ πεταλούδα πριν. Ίσως την πρώτη μέρα να μην μπήκαμε στον αγωνιστικό ρυθμό που χρειαζόταν, η πίεση είναι πολύ μεγάλη αλλά είχαμε μια εξαιρετική παρουσία. Η Άννα κατάφερε να κολυμπήσει επτά 100άρια σε πολύ υψηλό επίπεδο συν τα 50άρια. Μπορεί να μην βγήκε το επιθυμητό αποτέλεσμα στον τελικό, όμως καταφέραμε τον σκοπό μας. Αυτό δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θα συνεχίσουμε ακόμα πιο σκληρά για το Παρίσι».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος