ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η Γυναικεία Υδατοσφαίριση στο επίκεντρο της συνάντησης ομοσπονδιακών και σωματειακών προπονητών

  25.10.2022 16:41       736

Ανταλλαγή απόψεων για τη γυναικεία υδατοσφαίριση, γόνιμος διάλογος, προτάσεις, ανασκόπηση της αγωνιστικής χρονιάς, προγραμματισμός για αυτή που μόλις ξεκίνησε...Με όραμα και μεγάλη επιδίωξη, τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας των Γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Αυτό ήταν το...κυρίως μενού στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση που έγινε σήμερα (25/10) στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, μεταξύ των ομοσπονδιακών και των σωματειακών προπονητών.

Η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια της Εθνικής ομάδας Γυναικών, Αλεξία Καμμένου, προχώρησε σε μια λεπτομερή καταγραφή των πεπραγμένων της περιόδου και παρουσίασε τον προγραμματισμό για τη νέα. Παρέστησαν οι Τάσος Πιρπιρής (Βοηθός Προπονητής Εθνικής Γυναικών), Ευτυχία Καραγιάννη (Προπονήτρια Εθνικής Νέων Γυναικών Κ19 και Νεανίδων Κ18), Κατερίνα Οικονομοπούλου (Βοηθός Νέων Γυναικών Κ19 και Νεανίδων Κ18) Γιώργος Τσόκας (Προπονητής Εθνικής Κορασίδων Κ16), Άννα Χατζηγεωργάκη(Βοηθός Προπονήτρια Κορασίδων Κ16), Μιχάλης Βλάχος (ειδικός γυμναστής), Δημήτρης Αθυμαρίτης (προπονητής κολύμβησης) καθώς και οι προπονητές όλων των ομάδων της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, είτε με φυσική παρουσία είτε με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Στη συνάντηση έλαβε μέρος και το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και υπεύθυνη έφορος πόλο Γυναικών Εύη Μωραϊτίδου που δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα καθώς «Υπάρχει συνεργασία όλων των πλευρών στους κοινούς στόχους των Εθνικών μας ομάδων, με κορυφαίο την επιστροφή της Εθνικής Γυναικών στους Ο.Α. το 2024 στο Παρίσι».

Συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί εν ευθέτω χρόνω...

Η Αλεξία Καμμένου μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τόνισε: «Ήταν η πρώτη συνάντηση που κάναμε με τους προπονητές της Α1. Προσβλέπουμε σε μια συνεργασία πραγματική και ουσιαστική, το δείξαμε μέσα από αυτή τη συνάντηση που κάναμε. Εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας προκειμένου να έχουμε συνεχή επικοινωνία. Ξέρουμε όλοι ότι οι προπονητές των ομάδων είναι βασικοί συντελεστές της πορείας των Εθνικών μας ομάδων γιατί είναι εκείνοι που έχουν τα παιδιά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μαζί τους. Εκείνοι που δουλεύουν και μοχθούν καθημερινά με τα κορίτσια. Τους σεβόμαστε απόλυτα, έχουμε περάσει από αυτή τη θέση. Τους μιλήσαμε για τους κύκλους προετοιμασίας που κάναμε, με τη συμβολή του Μιχάλη Βλάχου και του Δημήτρη Αθυμαρίτη που έκαναν μια πολύ αναλυτική περιγραφή της προπόνησης τους τομείς της φυσικής κατάστασης και της ενδυνάμωσης. Τους είπαμε για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ,και πώς θα θέλαμε να λειτουργήσει η συνεργασία μας, ανταλλάξαμε απόψεις. Ήταν μια καλή αρχή, σίγουρα χρειάζεται βελτίωση σε πολλά πράγματα. Ξέρουν ότι έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη χρονιά, με πολλές υποχρεώσεις. Πραγματικά όμως αν δεν είμαστε μαζί δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Έχουμε κοινό στόχο, να διακριθεί το άθλημά μας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος