ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΟΥΜΑΣ

«Η καλύτερη εμφάνιση όλων των εποχών»

  26.05.2012 20:55       1676

Εξαιρετικά μεγάλο και σπουδαίο προδιαγράφεται το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης. Εντυπωσιακή ήταν και σήμερα η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στην έκτη και προτελευταία ημέρα των αγώνων του 31ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης που διεξάγεται στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας.

Ο Τεχνικός Σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Χρήστος Χούμας, εντυπωσιασμένος από τα αποτελέσματα των Ελλήνων κολυμβητών μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την μέχρι τώρα παρουσία της ελληνικής αποστολής λέγοντας: «Είμαστε όλοι εντυπωσιασμένοι και συγκινημένοι. Συγχαρητήρια στα παιδιά, τους προπονητές και τους συλλόγους τους γι αυτή τη μεγαλειώδη εμφάνιση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η ελληνική αποστολή έχει κατακτήσει τέσσερα μετάλλια και έχει φτάσει σε δεκατέσσερις τελικούς, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι αθλητές μας κατάφεραν να φτάσουν ως και τους ημιτελικούς των αγωνισμάτων. Πρόκειται, λοιπόν, για μια εντυπωσιακή παρουσία που αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, την τελευταία ημέρα των αγώνων. Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι ποτέ στο παρελθόν η ελληνική κολύμβηση δεν είχε μία τόσο καθολική παρουσία τόσο σε ημιτελικούς και τελικούς όσο και στην κατάκτηση μεταλλίων.

Μιλώντας για τον Παναγιώτη Σαμιλίδη, ο οποίος κατέκτησε ένα ακόμη μετάλλιο και συγκεκριμένα το δεύτερο στην παρθενική του αυτή εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών, τόνισε: «Είναι γεγονός ότι ο Παναγιώτης αποτελεί μία από τις χρυσές ελπίδες της ελληνικής κολύμβησης. Είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής και το αύριο του ανήκει. Με αιφνιδίασε και εμένα προσωπικά, αφού δεν περίμενα ποτέ ότι στην πρώτη του παρουσίαση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα μπορέσει να πάρει δύο μετάλλια. Ειδικά το σημερινό μετάλλιο ήταν πραγματικά μία θετική έκπληξη για μένα. Απ' ότι είδαν όλοι οι τηλεθεατές αλλά και όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα από κοντά, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης ξεκίνησε πολύ άσχημα και τελικά κατάφερε να κάνει ένα καταπληκτικό 25άρι, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. Πρόσθιο».

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Χούμας αναφερόμενος στη Νέρι Νιαγκουάρα που πέτυχε ένα καταπληκτικό Πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιτελικό των 50μ. υποστήριξε: «Η Νέρι έκανε ένα φανταστικό χρόνο και απέδειξε ότι μπορεί αύριο να κατακτήσει ένα ακόμη μετάλλιο για την ελληνική αποστολή. Πρόκειται για μία αθλήτρια που αποτελεί μία χρυσή ελπίδα για την ελληνική κολύμβηση". Πολύ καλή ήταν η παρουσία της Νόρας Δράκου αλλά και του Κριστιάν Γκολομέεβ που με την εμφάνισή τους ενισχύουν τα όσα προανέφερα στην αρχή της αναφοράς μου για την παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας».

Στη φωτογραφία η ελληνίδα κολυμβήτρια Νέρι Νιαγκουάρα.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος