ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Μαρία Θηβαίου

«Η κατάσταση προμηνύεται δύσκολη»

  21.11.2012 13:43       1094

Την ερχόμενη Κυριακή 25/11 πρόκειται να πραγματοποιηθεί το τεστ επιλογής των Εθνικών ομάδων Συγχρονισμένης κολύμβησης όλων των κατηγοριών. Με αφορμή το γεγονός, η Ομοσπονδιακή τεχνικός Μαρία Θηβαίου μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τις υποχρεώσεις ενόψει της νέας περιόδου.

«Βασικός μας στόχος για την νέα αγωνιστική σεζόν είναι η συμμετοχή στις σημαντικές διοργανώσεις του αθλήματος. Σε αυτές ανήκουν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυναικών στα τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, του οποίου η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, αλλά πραγματοποιείται συνήθως στα τέλη Μαΐου. Έπειτα, έχουμε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων που θα διεξαχθεί το Μάιο και το Μεσογειακό Κορασίδων Α’, που λαμβάνει χώρα συνήθως στα τέλη του καλοκαιριού. Από εκεί κι έπειτα, υπάρχουν κι άλλες διοργανώσεις όπως το German Open (8-10 Μαρτίου) και το Japan Open (2-5 Μαΐου), οι οποίες ίσως συμπεριληφθούν στο καλεντάρι. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται από την προετοιμασία των αθλητριών και τον οικονομικό παράγοντα».

Αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις προπονήσεις, η κ. Θηβαίου τονίζει: «Η κατάσταση πέρσι ήταν απίστευτη και φέτος τα πράγματα προμηνύονται ακόμα πιο δύσκολα. Η προετοιμασία μας όλη την περασμένη χρονιά γινόταν πότε στο Κερατσίνι, πότε στο Παπαστράτειο και τον Άγιο Κοσμά, όπου το νερό ήταν κρύο και όχι τόσο καθαρό. Η Συγχρονισμένη κολύμβηση είναι ένα άθλημα που απαιτεί πολλές ώρες προπόνηση και αρκετό χώρο, ενώ χρειάζεται και η συνοδεία μουσικής. Όλο αυτό είναι πιο ασύμφορο, όταν γίνεται ταυτόχρονα με άλλες ομάδες, καθώς η αυτοσυγκέντρωση στο άθλημά μας είναι απαραίτητη».

Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια αναφέρθηκε, επίσης, στις ημερίδες που έχουν προγραμματιστεί για τις 15 και 16 Δεκεμβρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά: «Πρόκειται για ημερίδες ορίων, καθορίζονται δηλαδή τα όρια για τα πρωταθλήματα. Πιο συγκεκριμένα, στο τέλος κάθε χειμερινού πρωταθλήματος και μόλις ολοκληρώνονται και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα, γίνεται ο αγώνας των ορίων για κάθε νέο πρωτάθλημα».

Υπενθυμίζεται ότι το Σεμινάριο των Κριτών θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου στα γραφεία της Ομοσπονδίας και η Συνάντηση των Προπονητών στις 25 Νοεμβρίου (15.00) στον ίδιο χώρο.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος