ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Η κλήρωση του Προολυμπιακού για την Εθνική Γυναικών

  23.01.2016 23:07       706

Βελιγράδι, αποστολή: Γιάννης Κορακής (Γραφείο Τύπου ΚΟΕ)

Στις 26 Μαρτίου θα έρθουν τα σπουδαία για την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, όταν και στο χιαστί παιχνίδι της δεύτερης φάσης του Προολυμπιακού τουρνουά στην Ολλανδία θα κληθεί να νικήσει και να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Η κλήρωση των ομίλων του Προολυμπιακού Γυναικών, αλλά και Ανδρών (εκεί δεν είχαμε συμμετοχή, καθώς η Εθνική μας έχει πάρει απευθείας από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα το εισιτήριο) έγινε απόψε στο Βελιγράδι, μετά τους τελικούς αγώνες των Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ελληνική ομάδα των Γυναικών κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο. Αναλυτικά:

1ος Όμιλος: ΗΠΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Ισπανία, Καναδάς, Ιαπωνία, Νότια Αφρική.

2ος Όμιλος: Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Κούβα.

Οι αγώνες θα γίνουν από 21 έως 28 Μαρτίου στην πόλη Γκούντα της Ολλανδίας. Από τις 21/3 έως τις 25/3 θα γίνουν οι αγώνες του ομίλου και στις 26/3 θα γίνουν τα χιαστί παιχνίδια με τις τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου. Οι νικήτριες ομάδες των χιαστί, που θα πάνε και στην 4άδα θα πάρουν και τα τέσσερα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το ίδιο σύστημα ισχύει και για τους άνδρες, το Προολυμπιακό Τουρνουά των οποίων θα γίνει στην Τεργέστη από τις 3 έως τις 10 Απριλίου. Εκεί όπου βρίσκεται ήδη η Ελλάδα και ακόμα οι Σερβία, Κροατία και Μαυροβούνιο. Αναλυτικά:

1ος Όμιλος: Ουγγαρία, Καναδάς, Ρωσία, Γαλλία, Ρουμανία, Σλοβακία

2ος Όμιλος: Ιταλία, Καζακστάν, Νότια Αφρική, Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία.