ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η ΚΟΕ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

  14.10.2022 15:28       728

Ο Ελληνικός αθλητισμός θρηνεί σήμερα τον αδόκητο χαμό ενός επίλεκτου μέλους του, του  Αλέξανδρου Νικολαΐδη, σε ηλικία μόλις 43 ετών.

Έλαμψε με την παρουσία του στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του Τάε Κβον Ντο, κατέκτησε τίτλους και μετάλλια, εκπροσώπησε επάξια τη χώρα σε κορυφαία γεγονότα. Αναδείχθηκε δυο φορές «ασημένιος» Ολυμπιονίκης, το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο, ανέβηκε στο βάθρο σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο. Πρότυπο αθλητή, παρέδωσε μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας μέχρι την τελευταία του αναπνοή.

Τα τελευταία χρόνια «σήκωσε» αγόγγυστα το προσωπικό του Σταυρό. «Χτυπημένος» από την επάρατη νόσο, δεν σταμάτησε να «στέλνει» προς όλους μηνύματα θάρρους και αισιοδοξίας. Η παρακαταθήκη που μας άφησε με τη συγκλονιστική τελευταία του ανάρτηση, δείχνει μια ακόμα φορά το μεγαλείο του και την προσωπικότητα που είχε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου», είναι οι τελευταίες φράσεις του.

Η οικογένεια του Υγρού Στίβου, είναι βαθύτατα συντετριμμένη,

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένειά του, τη σύζυγό του Δώρα και τα δύο παιδιά του Ελεάννα και Γιώργο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον γίγαντα Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ