ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η ΚΟΕ για τα δεδομένα που δημιουργεί η νέα ΚΥΑ

  06.03.2021 18:37       3685

Η αναγνώριση ενός «λάθους» απαιτεί να μη συνοδεύεται από ένα νεότερο του, για να ανταποκρίνεται στο λεγόμενο περί δικαίου αίσθημα.

Η νέα ΚΥΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο (6/3) και αφορά τα μέτρα που θα ισχύσουν στον Αθλητισμό για τη  αντιμετώπιση του covid – 19, σε συνέχεια της προηγούμενης στις 3 Μαρτίου για την οποία και υπήρξε καθολική και απόλυτα δικαιολογημένη διαμαρτυρία για τις επιπτώσεις της, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει πως ικανοποιεί το αίτημα περί ίσης αντιμετώπισης ερασιτεχνικού και επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το δικαίωμα οι ομάδες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Α’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, να μπορούν να προπονούνται, μπορεί να είναι ένα από τα ζητούμενα, δεν είναι όμως αυτό που μόλις αυτή την εβδομάδα (3 και 4 Μαρτίου αντίστοιχα), κατέστη εφικτό να συμβεί. Να επανεκκινήσουν δηλαδή τα δύο πρωταθλήματα, μετά την 4μηνη αγωνιστική απραξία των ομάδων. Αυτό και με τη νέα ΚΥΑ εξακολουθεί να είναι μετέωρο, με ότι συνεπάγεται στα σφιχτά πλέον χρονικά πλαίσια που τίθενται.

Ταυτόχρονα, η απαγόρευση λειτουργίας των Κολυμβητηρίων για την προπόνηση αθλητών και αθλητριών των ατομικών μας αθλημάτων, τουλάχιστον ως ίσχυε έως τις 3 Μαρτίου - πέραν όσων ήδη προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – αυξάνει επίσης τον προβληματισμό μας και την ανισότητα μεταξύ των Αθλημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, η ΚΟΕ και ο κόσμος των Αθλημάτων της, έχουν αποδείξει, με την απόλυτα πειθαρχημένη συμπεριφορά και εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων προστασίας, στις δράσεις που επιτρεπόταν ως τώρα με βάση σχετικές ΚΥΑ, την υπευθυνότητα τους,

Το αίτημα τους λοιπόν εξακολουθεί να παραμένει. Ανοιχτές εγκαταστάσεις, ανοιχτά τα Αθλήματα μας, ανοιχτός ο ερασιτεχνικός Αθλητισμός.

Αυτή ναι, είναι και λέγεται ίση μεταχείριση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ