ΤΕΧΝΙΚΗ

Η ΚΟΕ για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κατηγοριών στην Κολύμβηση

  06.06.2014 15:12       3306

Σχετικά με την διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης Κατηγοριών (22-27 Ιουλίου), η ΚΟΕ επιθυμεί να κάνει γνωστά τα εξής:

1.«Μετά από πρόταση της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντροδυτικής Μακεδονίας (ΠΕΚΔΜ), η ΚΟΕ, συναίνεσε στο δίκαιο αίτημα της,  να διοργανωθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κατηγοριών Κολύμβησης  στη Θεσσαλονίκη, μετά από πολλά χρόνια και  σύμφωνα πάντα με τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η ΠΕΚΔΜ.

Η τελευταία ανέλαβε την υποχρέωση να διεκπεραιώσει  μια σειρά από διαδικασίες, ώστε να καταστεί δυνατή η διοργάνωση των αγώνων.

Παρά το γεγονός παρέλευσης σημαντικού χρόνου ως και της σχετικής ημερομηνίας κατά την οποία έπρεπε να δοθεί η τελική απάντηση από την ΠΕΚΔΜ στην ΚΟΕ για την δυνατότητα τέλεσης των αγώνων στη Θεσσαλονίκη, αυτό ουδέποτε συνέβη με συνέπεια η Ομοσπονδία να διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί το  Πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη.

2.Η διεξαγωγή του συγκεκριμένου πρωταθλήματος σε οποιαδήποτε άλλη πόλη, θα ήταν οικονομικά επαχθέστατη για τα σωματεία, πέρα από το γεγονός της έλλειψης της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής.

Κατόπιν αυτού, η ΚΟΕ, αποφάσισε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί στην Αθήνα.

3.Από τα υπάρχοντα Κολυμβητήρια στο Λεκανοπέδιο το μόνο που πληροί κυριολεκτικά τις προϋποθέσεις ενός τέτοιου Πανελληνίου πρωταθλήματος, είναι αποκλειστικά το ΟΑΚΑ.

Πλην όμως, για όσους γνωρίζουν και για όσους δεν το γνωρίζουν, τους ενημερώνουμε άλλη μία φορά ότι το ΟΑΚΑ δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας και δεν μπορεί συνεπώς να εκδώσει άδεια διεξαγωγής αγώνων. Επομένως Πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν μπορεί να γίνει στις εγκαταστάσεις του!

Το πρόβλημα χρήζει νομοθετικής ρύθμισης και η οποία φυσικά δεν μπορεί να προέλθει από την ΚΟΕ.

4.Μετά τα πιο πάνω, το μοναδικό Κολυμβητήριο στο Λεκανοπέδιο για τις ανάγκες ενός τέτοιου πρωταθλήματος (10 διαδρομές) είναι το Ιλίσιο το οποίο φυσικά διαθέτει άδεια λειτουργίας και κατά συνέπεια μπορεί να εκδώσει και άδεια διεξαγωγής αγώνων, άρα και του συγκεκριμένου Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Γνωρίζουμε φυσικά ότι το εν λόγω Κολυμβητήριο δεν είναι ότι καλύτερο  για ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα με πληθώρα συμμετοχών. Πλην όμως είναι δυστυχώς η μόνη λύση. Η άλλη και απευκταία είναι να ματαιωθεί το πρωτάθλημα και να μην διεξαχθεί. Όποιος το επιθυμεί αυτό ας μας το πει.

Η ΚΟΕ, με τα παραπάνω, απαντά και στις κακοήθειες αλλά και τη σπέκουλα των τελευταίων ημερών, για το θέμα.

Το ξαναλέμε λοιπόν: Αν όλοι αυτοί που προσφεύγουν σε ανάλογες τακτικές, έχουν να μας υποδείξουν κάποια άλλη λύση, ευχαρίστως να την περιμένουμε και να την συζητήσουμε. Άλλως, παρακαλούμε να σταματήσει η όποια παραφιλολογία.

Η ΚΟΕ εξάντλησε όλες τις δυνατότητες παρέμβασης που είχε για το θέμα».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ