ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η ΚΟΕ βραβεύει τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών

  03.01.2013 15:36       952

Τιμητική διάκριση αποφάσισε να απονείμει η Κολυμβητική Ομοσπονδία στον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκο Βασιλάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του αγώνα μεταξύ ΝΟ Χίου-ΑΟΠ Φαλήρου για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος πόλο της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών.

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γιώργος Κατσαρός εισηγήθηκε την απονομή διάκρισης στον Μητροπολίτη, αφού πρόσφατα συναντήθηκε μαζί του και πληροφορήθηκε την αγάπη και το ενδιαφέρον που έχει ο συγκεκριμένος ιερωμένος για τα αθλήματα του υγρού στίβου. Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του κ. Κατσαρού επί του θέματος:

«Εντυπωσιάστηκα, δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι ο Μητροπολίτης είναι τόσο θερμός υποστηρικτής των αθλημάτων μας. Δεν χρειάστηκε παρά μισή ώρα επαφής μαζί του για να εντυπωσιαστώ από τα όσα άκουσα από το στόμα του. Ο Σεβασμιότατος γνωρίζει τα πάντα σε σχέση με τον υγρό στίβο και την Κολυμβητική Ομοσπονδία, στοιχεία που ακόμα και εμείς οι παράγοντες του υγρού στίβου, που λειτουργούμε τόσα χρόνια, δεν τα γνωρίζουμε. Πράγματα που έχουν να κάνουν με ρεκόρ αθλητών, με αναγνώριση προσώπων και του ρόλου που παίζουν στην κοινωνία του υγρού στίβου. Πραγματικά, έμεινα έκπληκτος και συγκινήθηκα από το ενδιαφέρον του. Για το λόγο αυτό το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σαν χώρος είναι να τον τιμήσουμε και η απόφαση αυτή θα εκπληρωθεί στον αγώνα της Χίου με το Φάληρο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος