MASTERS / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ - ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

«Η κολύμβηση μου δίνει ευεξία και το ελιξίριο της νεότητας…»(pics)

  29.09.2024 12:38       1836

Η Γεωργία Κατσή ήταν η αθλήτρια που κολύμπησε στα 1000μ και στην ηλικιακή κατηγορία 70-74 ετών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθώνιας Κολύμβησης – Μεγάλων αποστάσεων (OWS) Βετεράνων (MASTERS) που ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 29/9 στην παραλία Αη - Γιάννης Δέτης στη Νάουσα της Πάρου: «Είναι ένα άθλημα που το έκανα από μικρή, από έξι ετών στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου, και τηρώ αυτό που λέμε «μάθε τέχνη και άστηνε», αναφέρει στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και συνεχίζει: «Δούλευα πάντα ως γραμματέας σε μεγάλες επιχειρήσεις, τώρα είμαι συνταξιούχος. Έχω αφιερώσει πλέον περισσότερο χρόνο στον αθλητισμό, πάντα όμως τον είχα στο αίμα μου. Έκανα ανοικτή θάλασσα, ελεύθερη κολύμβηση με διάφορες ομάδες, τώρα εντάχθηκα στον Θουκυδίδη. Το κάνω πιο συστηματικά. Τρεις – τέσσερις φορές την εβδομάδα κάνω προπόνηση από μια ώρα κάθε φορά.  Έχει οικογένεια, ένα γιό 40 ετών που ασχολείται και αυτός με την κολύμβηση. Όλοι με θαυμάζουν για το ταμπεραμέντο μου και το κουράγιο που έχω να κολυμπάω ακόμα. Η διοργάνωση είναι εξαιρετική, δεν έχω λόγια, όλα τέλεια και από πλευράς Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου, του Δήμος Πάρου, και του Ναυτικού Ομίλου Νάουσας Πάρου (ΝΑΪΑΣ»).

Προσθέτει με στεντόρια φωνή: «Έχω γυρίσει όλο το κόσμο, πηγαίνω σε όλες τις διοργανώσεις, πηγαίνω παντού. Απέκτησα πολύ όμορφες εμπειρίες, δημιούργησα πολύ δυνατές φιλίες και παρέες, πέρα από τον αθλητισμό που μου δίνει ευεξία και το ελιξίριο της νεότητας. Περνάω πολύ καλά και παρακινώ και τους φίλους και ιδιαιτέρως τα νέα παιδιά».

Ο Γιάννης Νοταράς κολύμπησε στην ηλικιακή κατηγορία 75-79 ετών επίσης στα 1000μ. Μας λέει: «Άργησα να ξεκινήσω μετά τη κολύμβηση, μετά τα 62-63 χρόνια μου, λίγο πόλο είχα παίξει μόνο. Παρακολουθώ τον Απόλλωνα στον οποίο ανήκω, χθες (Σάββατο) είχαμε και διεθνείς υποχρεώσεις. Δούλεψα ως υπάλληλος στη Τράπεζα. Ο παππούς του Γιώργου Αφρουδάκη, επίσης Γιώργος και ο πατέρας μου ήταν μαζί από τη Σμύρνη, ήταν φίλοι από παιδιά, «άρρωστοι» με τον Απόλλωνα. Πολλά χρόνια μαζί». Το μήνυμά του: «Να πω σε όλους πως ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθούν όλοι με τον αθλητισμό, είναι υγεία».

Τις απονομές στα 1000μ έκαναν, ο Ταμίας της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαντώνης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής Πάρου, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Αθλητισμού, Φλώρα Λουκή, και ο  Αντιπρόεδρος του ΝΑΪΑΣ, Γιάννης Κουζούμης,

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος