ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 15ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΜΟΡΦΕΣΗΣ

«Η κόπωση έφερε λάθη κι αυτά την ήττα»

  21.07.2013 18:16       708

ΦΩΤΟ: Ο Γιώργος Μορφέσης

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μάκης Τσίλκος)

 "Μας στοίχισαν η κόπωση και κάποια βασικά λάθη, αλλά μαθαίνουμε από τα δύσκολα και προχωράμε", δήλωσε ο ομοσπονδιακό προπονητής της Εθνικής μας ομάδας Γιώργος Μορφέσης, αμέσως μετά τη άτυχη συνάντηση της ομάδας με την Ολυμπιονίκη ομάδα των ΗΠΑ, στην πρεμιέρα το 15ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

 "Σίγουρα η εικόνα του παιχνιδιού δεν αντανακλάται στο αποτέλεσμα του 12-8, αφού όσο είχαμε δυνάμεις απέναντι στις πολύ καλές Αμερικανίδες παίζαμε στα ίσα. Κάναμε πολύ καλό πρώτο και δεύτερο οκτάλεπτο, αλλά στη συνέχεια η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των αντιπάλων μας, αφού είχαν περισσότερες αλλαγές και δυνάμεις μας", είπε.

 Επεσήμανε ακόμη ότι: "Στο 3ο οκτάλεπτο χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση μας, έγιναν κάποιες λανθασμένες επιλογές στην επίθεση, βγήκαν οι αντεπιθέσεις των Αμερικανίδων, που εκμεταλλεύτηκαν κενά στην άμυνα μας και έτσι έγινε αυτό το σκορ, αφού χάθηκε η συνοχή και δεν είχαμε τις δυνάμεις να αντεπεξέλθουμε στο κυνήγι του σκορ. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, πρέπει να αφήσουμε πίσω το παιχνίδι αυτό και να κοιτάξουμε τα επόμενα ματς με Βρετανία και Καναδά με άλλη οπτική διάθεση, για να ακολουθήσουμε τις καλύτερες μας Αμερικανίδες στην επόμενη φάση"

Ρουμπέση, Ασημάκη, Πλευρίτου Ελ.

Δηλώσεις επίσης έκαναν η αρχηγός μας Αντιγόνη Ρουμπέση και οι Αλεξάνδρα Ασημάκη, Ελευθερία Πλευρίτου.

Αντιγόνη Ρουμπέση: "Ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά χάσαμε τον ρυθμό μας κι έγιναν λάθη αμυντικά στο β’ μέρος με αποτέλεσμα να βγει αυτό το σκορ. Ήταν σαφώς καλύτερες μας οι Αμερικανίδες, αλλά είχαν πλουραλισμό στο παιχνίδι τους κι εκμεταλλεύτηκαν πολλά κενά δικά μας. Κρατάμε τα θετικά και μόνο από το παιχνίδι αυτό, ρίχνουμε στην λήθη τα αρνητικά και προχωράμε"

  Αλεξάνδρα Ασημάκη: " Δεν είχαμε καλή ψυχολογία και δυνάμεις στο β' μέρος, με  αποτέλεσμα να επικρατήσουν οι καλύτερες μας σήμερα σε όλα Αμερικανίδες. Έχουν πολλές καλές κι έμπειρες παίκτριες και γι αυτό μοιράζονται τον χρόνο του παιχνιδιού και φαίνονται να’ ναι πιο αγωνιστικές και καλές από πλευράς φυσικής κατάστασης. Θα μελετήσουμε τα του αγώνα και μέσα από τα παιχνίδια θα δώσουμε το καλύτερο με τα νέα παιδιά που έχουν δυνατότητες και μπορούν να βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό την ομάδα στην συνέχεια. Στις πρεμιέρες πάντα δυσκολευόμαστε, αλλά δεν πτοούμαστε και συνεχίζουμε"

  Ελευθερία Πλευρίτου: " Νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε και να πάμε καλύτερα. Η εικόνα η σημερινή δεν ήταν αυτή, που θέλουμε και μπορούμε να επιτύχουμε ως ομάδα. Θα δουλέψουμε για το καλύτερο δυνατό, ώστε να φέρουμε τα αποτελέσματα εκείνα που θα μας χαροποιήσουν".

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ